UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Карантин просуває IT-напрямок

Карантин просуває IT-напрямок

12.05.2020 650Автор: Олександр Мавлідінов
Карантин просуває IT-напрямок

Карантин просуває IT-напрямок

12.05.2020     650Автор: 

Як вже не одноразово писав Jobs.ua, ситуація з паузою в світовій економіці, що викликана поширенням пандемії коронавірусу та такими заходами протидії пошесті, як карантин, спричинила чимало проблем, як й приватним особам, так й бюджетам, навіть, доволі розвинутих країн.

Збитки бізнесу, нестача надходжень до державних бюджетів та втрата робочих місць більшістю сучасних людей, наразі, нажаль лише верхівка цього айсбергу, основна частина якого, ще тільки має з’явитися перед нами у найближчому майбутньому.

При цьому, ані людство, ані держави, як інститути, не здаються та намагаються підлаштовуватись до нових умов існування. Проте, доволі негативна ситуація все ж таки має певний позитивний вплив на де-які сфери людської діяльності, обумовлюючи не аби-яке їх зростання.

Наприклад, пандемія та вимушений карантин, не лише прискорили наступ нової економічної кризи, а й змусила більшість бізнесів та інших видів діяльності людини, швидко переглянути їх погляди щодо цифрової трансформації. Вимоги віддаленої праці та віддаленого надання різних звичних послуг населенню, зокрема освіти, зробили свою справу. Й, подібні питання переходу до цифрового формату, що ще не так давно для багатьох власників бізнесів стояли далеко не на першому місці, сьогодні або вже ними вирішені, або знаходяться у процесі такої трансформації.

Так, за даними прогнозів найбільший попит на різні ІТ-послуги, перш за все, очікувався саме в автомобільній галузі. Сьогодні, в умовах карантинної паузи, світова автомобільна промисловість майже очолює список сфер діяльності людини, які більш за все вже постраждали від заходів карантину. До речі, у тому самому списку галузі туризму, авіаційних та пасажирських перевезень, й роздрібна торгівля в її класичному «фізичному» вигляді.

Однак, за той самий період, та в тих самих умовах карантину суттєво зросли ті сфери, що надають необхідні послуги онлайн. По-перше, це численні різновиди медіа діяльності, такі як ОТТ-платформи й сервіси для відеоконференцій, телекомунікаційні сервіси, ті, що забезпечують можливість онлайн-навчання, кібер-спорт, медичні розробки на кшталт телемедицини чи біометрії, фінанси у вигляді електронної комерції (е-commerce).

За результатами досліджень світової агенції GlobalLogic, сьогодні та у найближчому майбутньому, найбільший попит на IT-послуги усіх видів, демонструють саме ці напрямки діяльності людини.

Проте, незважаючи на суттєвий попит в IT – послугах, в Україні кількість вакансій для фахівців цього напрямку поки що зменшується. Пропозицій для роботи стало в два рази менше лише за період з лютого по квітень поточного року. Але, вітчизняна IT-галузь тримається серед десятки українських індустрій, що мають більшість відкритих вакансій. У найближчому майбутньому, завдяки збільшення попиту на такі послуги у сферах телекомунікацій та медіа разом з охороною здоров'я, очікується зростання й попиту на фахівців з відповідними релевантними знаннями, вміннями та реальним досвідом роботи в цих напрямках.

Також, збільшується потреба у кваліфікованих розробниках вбудованих систем, що за показниками кількості відкритих вакансій, вже зросла за останній період більш ніж на 9%. Зростає також й ринок сучасних мобільних додатків, який за прогнозами, скоро буде мати потребу у нових та різних спеціалістів на 25% більше аніж рік потому.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору