UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Гороскоп професій
  5. Казуальні ігри – перспективна сфера програмування

Казуальні ігри – перспективна сфера програмування

6.10.2021 411
Казуальні ігри – перспективна сфера програмування

Казуальні ігри – перспективна сфера програмування

6.10.2021     411

Якщо плануєте переходити в сферу ІТ, зверніть увагу на ринок мобільних ігор, який розвивається швидкими темпами навіть попри пандемію. Давайте розглянемо разом із Jobs.ua, наскільки перспективним є розробка мобільних ігор, а для прикладу оберемо дві мега успішні турецькі компанії, серед яких – компанія «Peak Games», яка була заснована у 2010 році і яку через десять років викупили американці за 1,8 млрд. доларів.

Стамбул – столиця казуальних ігор

Принаймні, так можна стверджувати, адже розроблені турецькими студіями казуальні ігри користуються популярністю у всьому світі. А в березні 2021 року в топ-10 найкращих ігор американського App Store потрапили шість ігор, розроблених турецькими компаніями – наприклад, онлайн-баскетбол Basketball Arena, «бігова» аркада Bounce Big та Jelly Dye (розмальовка желейних фігур).

Ну якщо столиця – то й ІТ-компанії повинні відповідати найвищим критеріям, чи не так? Приміром, компанія «Peak Games», яка вирішила привернути увагу нових спеціалістів яскравим жестом. Що мається на увазі? Компанія запустила оригінальну рекламу, яка транслювалася на всіх державних каналах одночасно. Це була смілива і провокаційна, хоч і дороговартісна, демонстрація сили і креативного потенціалу компанії, яка зуміла – разом з іншими стамбульськими ІТ-компаніями – перетворити Стамбул в світову столицю казуальних ігор.

Казуальні ігри – розробка і перспективи

Їхня відмінність від високобюджетних ігор на кшталт Хало чи Ассасіна полягає в тому, що вони:

  • В основному створюються для мобільних пристроїв,
  • Прості в опануванні,
  • Мають простенький сюжет,
  • Охоплюють всі вікові категорії.

Уявляєте, яка це максимально широка аудиторія? В такі ігри залюбки грають як діти, так і дорослі, яким далеко за п’ятдесят. Як свідчить статистика за 2020 рік, майже 60% користувачів мобільних пристроїв люблять грати в казуальні ігри. Перспективи безмежні, особливо якщо ви як розробник зможете запропонувати щось оригінальне і незвичне. Пригадайте, скільки хайпу наробила влітку 2016-го року гра Pokemon Go!

Стамбульські ІТ-єдинороги

«Peak Games» стала першою турецькою компанією «єдинорогом». Єдинорогами називають успішні молоді стартапи, які за короткий час – менше ніж 10 років – досягають капіталізації в 1 млрд. доларів. Пригадуєте, на початку статті зазначалось, що «Peak Games» викупили американці, а якщо точніше – один із лідерів у цьому напрямку в США, американська компанія «Zynga».

Другим турецьким «єдинорогом» стала ще одна стамбульська компанія «Dream Games», яка здобула успіх вже після випуску своєї першої гри Royal Match (три в ряд). Цифри говорять самі за себе – 6 млн. користувачів щомісяця, а принцип free-to-play приносить десятки мільйонів доларів прибутку. Саме так, друзі – поки ми з вами граємо в їхні ігри на мобільних пристроях, такі компанії в цей час заробляють мільйони доларів.

Тому якщо плануєте спробувати свої сили в програмуванні, зверніть увагу на розробку і тестування казуальних ігор. Ринок украй перспективний, і надалі розвиватиметься шаленими темпами, тож свій шматок пирога може отримати кожен, хто мріє кодити і отримувати за це пристойні гроші.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору