UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Кілька кращих фільмів про пошук роботи

Кілька кращих фільмів про пошук роботи

22.08.2020 840
Кілька кращих фільмів про пошук роботи

Кілька кращих фільмів про пошук роботи

22.08.2020     840

У період тривалого працевлаштування найкращим засобом для зняття стресу буде перегляд фільмів, тим чи іншим чином пов'язаних з темою пошуку роботи. Jobs.ua підготував для вас невеличку добірку з кращих фільмів. Ці фільми, кожен в так чи інакше, дають можливість подивитися на пошук роботи з іншого боку і розділити свої власні почуття й емоції разом з головними героями. Оскільки дорогу до омріяної роботи не скоротиш, і на своєму шляху ви можете зустріти перешкоди, перегляд цих фільмів допоможе не збитися з правильного шляху.

«Стажер»

Історія про 72-річного пенсіонера, якому не сидиться вдома, і він влаштовується стажистом в інтернет-магазин модного одягу. Колектив компанії на чолі з начальником молоді, і спочатку між ними виникають розбіжності. Але незабаром колеги головного героя розуміють, що: «Досвід завжди в моді» («Experience never gets old») – фраза, що стала слоганом фільму.

Навіщо дивитися? Хоча б заради зоряного акторського дуету – Роберта Де Ніро та Енн Хеттеуей. Для кого фільм? Цей фільм для широкого кола глядачів: він сподобається, як старшому поколінню, так і молодому. А також підійде тим, хто проходить стажування.

«В гонитві за щастям»

Це біографічний фільм, заснований на мемуарах Кріса Гарднера, що розповідає історію батька-одинака, який прагне до щастя. Заради того, щоб у нього самого і його сина була щасливе життя, він погоджується на неоплачуване стажування в одній брокерській фірмі і робить все можливе й неможливе, щоб отримати місце штатного співробітника.

Навіщо дивитися? Це дуже мотивуючий фільм, який доводить просту прописну істину: якщо ти чогось сильно хочеш, то весь Всесвіт буде допомагати тобі домогтися цього. Для кого фільм? Для безстрашних мрійників, що підтверджує слоган фільму: «Нікому не дозволяй говорити, ніби ти чогось не можеш... У тебе є мрія – захищай її».

«Кадри»

Історія про двох кращих друзів – Білле й Ніке, які працювали в продажах, але втратили роботу через те, що тепер весь світ комп'ютеризований. Вони починають шукати роботу й отримують стажування в компанії Google, але, дізнавшись, що тільки 5% всіх претендентів отримують роботу, Білл і Нік прикладають масу зусиль, щоб потрапити в цей відсоток щасливчиків.

Навіщо дивитися? Якщо ви любите дивитися комедії, то цей фільм знятий саме в цьому жанрі. Якщо мрієте працювати в компанії Google, то цей фільм те, що вам потрібно. Для кого фільм? Для тих, кого звільнили або скоротили; для тих, хто проходить або проходив стажування; для тих, хто шукає роботу.

«Стрингер»

У центрі сюжету – злодій Лу Блум з Лос-Анджелеса, який намагається знайти роботу, але не отримує навіть стажування. Побачивши, як знімальна група знімає наслідки автомобільної аварії, головний герой починає промишляти тим же й в підсумку, його записи купують новинні програми, а він сам будує запаморочливу кар'єру.

Для кого фільм? В першу чергу він буде цікавий тим, хто займається журналістикою, оскільки ця сфера діяльності – ключова у фільмі. Але також це фільм для тих, хто зневірився знайти роботу і для тих, хто мріє про просування по кар'єрних сходах.

«Диявол носить Prada»

У фільмі розповідається історія про молоду дівчину, яка мріє стати журналістом, але отримує лише посаду молодшої асистентки головного редактора модного журналу. Але саме цей досвід роботи на даній позиції виявляється для головної героїні безцінним – відразу у двох значеннях цього слова: неоціненним і той, що не має ніякої ціни.

Навіщо дивитися? Заради суперзіркового жіночого акторського ансамблю: Меріл Стріп, Енн Хетеуей і Емілі Блант. Для кого фільм? Головним чином фільм призначений для жіночої аудиторії (вік може варіюватися), а також для кар'єристок (як в хорошому, так і не в дуже хорошому значенні цього слова).

І на останок ще кілька фільмів не менш значущих і цікавих для перегляду: «Мені б у небо», «Іспит», «Роботодавець», «В компанії чоловіків», «Страх і трепет», «Ділова жінка».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору