UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Книги, щоб пережити війну та долати щоденний стрес: Франкл, біографія Черчилля і не тільки

Книги, щоб пережити війну та долати щоденний стрес: Франкл, біографія Черчилля і не тільки

27.04.2022 364
Книги, щоб пережити війну та долати щоденний стрес: Франкл, біографія Черчилля і не тільки

Книги, щоб пережити війну та долати щоденний стрес: Франкл, біографія Черчилля і не тільки

27.04.2022     364

Війна поставила всіх нас у ситуацію, коли ми намагаємося шукати опору і підтримку в різних речах: роботі, волонтерській діяльності, спілкуванні з рідними і навіть у читанні. Портал з працевлаштування Jobs.ua підібрав для вас книги, які допоможуть впоратися з надмірними емоціями, втратою оптимізму та віри. Зверніть на них увагу, щоб мати сили в цей нелегкий час долати щоденний стрес.

Віктор Франкл, «Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі»

Які асоціації у вас виникають, коли чуєте слово «концтабір»? Знищені тіла та душі, нелюдські умови проживання, голод та приниження, газові камери, чи не так? Адже концтабір – це таке жахливе місце, де немає місця для надії і чогось доброго, а віра в людину зведена нанівець. В таких нелюдських умовах опинився автор книги Віктор Франкл, психотерапевт та психолог. В концтаборі він провів декілька років, зміг вижити і згодом написав цю книгу, щоб люди, читаючи її, віднаходили сенс у своєму житті і ніколи не втрачали надії та віри.

Якщо ви знаєте, навіщо жити, ви зможете витримати будь-які випробування, стверджує Віктор Франкл. Автор дає безцінні поради, як пережити усі страждання та незгоду, які випали на долю людини. А хто в світі зараз потребує його порад більше, ніж українці?

Борис Джонсон, «Фактор Черчилля: Як одна людина змінила історію»

Великий друг України, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон написав книгу-дослідження про найвидатнішого британця в історії (принаймні, так свідчать опитування). Британський політик теж вважає Вінстона Черчилля найвеличнішим державним діячем з усіх, яких породила Британія. І це не дивно, адже саме блискучий розум Черчилля та його рішучі дії допомогли англо-саксам пройти крізь буремні часи Другої світової, не втративши гідності. Ці та інші речі Джонсон досліджує в своїй книзі, тому «Фактор Черчилля» – це спроба аналізу помилок та досягнень свого кумира, розвінчування міфів про його постать та багато іншої цікавої інформації.

«Бенджамін Франклін. Автобіографія»

Свою «Автобіографію» видатний американець спершу не збирався видавати окремою книгою. Він задумував її як розповідь сину про своє життя та здобутий досвід. Але згодом Бенджамін Франклін переглянув своє рішення, і мільйони молодих людей в світі отримали можливість ознайомитися з порадами, як досягти успіху, від людини, яка здолала непростий шлях від помічника продавця свічок до очільника держави.

Книга навчає досягати бажаної мети навіть попри складні життєві обставини.

Окрім нон-фікшн та автобіографічної літератури, радимо не оминати увагою художню літературу. Історії, розказані великими письменниками та письменницями, допомагають бодай на деякий час відволіктися від важких новин, частково перевантажити психіку та допомогти собі в подоланні щоденного стресу, викликаного війною. Тож бажаємо не втрачати надії в нашу перемогу та свої власні сили!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору