UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Кого не можна брати на роботу

Кого не можна брати на роботу

25.07.2019 498Автор: Лоліта Платошкіна
Кого не можна брати на роботу

Кого не можна брати на роботу

25.07.2019     498Автор: 

Процес відбору робочого персоналу важливе але досить індивідуальне питання, яке залежить в більшості від потреб компанії та работодавця. Тимпаче, результати будь-якої співбесіди залежать й від здобувача. Саме він має змогу покорити серце роботодавця завдяки своїм професійним та комунікативним здібностям. Але є окремі типи здобувачів, яких роботодавці уникають. Читайте статтю далі, щоб дізнатися, хто вони такі та чому їх не можна брати на роботу.

Найбільший недолік співбесіди в тому, що вона не дозволяє розкрити якомого найширше умінь та здібностей спеціаліста, ще меньше розкриває його як особистість. Менеджери з персоналу радять звертати увагу на наступні моменти при працевлаштуванні, які й будуть сигналізувати про некваліфікованого спеціаліста.

Ознаки некваліфікованого спеціаліста

Роботодавці намагаються уникати тих спеціалістів, які зазначають в резюме часту зміну місця роботи. Навіть, якщо запрошують таких спеціалістів на співбесіду, то обов’язково запитують про причини частої зміни. Можливо перед вами саме той здобюувач, який таким чином намагається підвищіти собі коштовність на ринку праці. Таких здобувачів образливо називають «літунами» та частіше ігнорують їх резюме.

В процесі співбесіди роботодавці завжди задають психологічні та каверзні питання. Вони можуть стосуватися як неясностей в резюме, так і ситуативних питань. Наприклад, питання можуть стосуватися причин, за якими ви покинули місце роботи чи оцінку минулому роботодавцю. Не всі спеціалісти взмозі відповісти спокійно та свідомо на це питання, що символізує незрілість спеціаліста.

Ще однією ознакою некваліфікованого спеціаліста є відсутність питань на співбесіді. Часто таке трапляється з новачками у сфері поушуку роботи та молодими спеціалістами, які ще не визначились з основними питанням щодо свого майбутнього місця роботи, колективу та обов’язків.

Роботодавці також вважають ознакою некваліфікованого спеціаліста запит здобувача невиправдано високої заробітньої плати. Навіть, якщо ви вважаєте, що ви її заслуговуєте, вмійте її виправдати чи обгрунтувати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору