UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Коли все дістало: що нас дратує на роботі та як з цим справлятися

Коли все дістало: що нас дратує на роботі та як з цим справлятися

27.11.2021 991Автор: Лоліта Платошкіна
Коли все дістало: що нас дратує на роботі та як з цим справлятися

Коли все дістало: що нас дратує на роботі та як з цим справлятися

27.11.2021     991Автор: 

Шукаючи нове місце роботи, здобувачі приділяють значну увагу мікроклімату всередині колективу, а також команді, з якою доведеться працювати рука об руку довгий час. Але, на жаль, немає такого ідеального робочого місця, щоб все і всі не дратували час от часу. Всі ми люди, і трапляються періодично такі ситуації, що можуть вивести з рівноваги будь-якого стійкого емоційно спеціаліста.

Проведені американськими вченими дослідження показали, що більше половини робітників при виникненні дратівливої ситуації на роботі, намагаються тримати емоції під контролем, і тільки 13% провокують конфлікти. До речі, вченими вже дана назва цьому явищу - desk rage, в значенні прояв крайньої агресії на роботі. Jobs.ua допомагає розібратися, за якими причинами вас може почати бісити все на роботі.

Чому вас все бісить на робочому місці?

Ви перенапружились. Це найчастіша причина, і як реакція - ваша роздратованість у спілкуванні з колегами, керівниками в особистому спілкуванні чи при вирішенні робочих питань. Важкий був тиждень, чи важкі останні пів року, складний проєкт, який ви намагаєтесь довести до кінця, а паралельно накладаються додаткові завдання чи особисті проблеми - все може стати спусковим механізмом для дестабілізації вашої психіки й імунної системи. Вирішенням є гарний відпочинок від напруження.

Ви хворієте. І це непробачна причина. Якщо ви захворіли, не підставляйте під загрозу своє життя й життя своїх колег, а також вашу нервову систему. Візьміть лікарняний і приділіть собі часу, щоб відновити фізичні ресурси організму. Це буде непоганий початок вирішення проблеми.

У вас вигорання й депресія. Повсякденна монотонна робота більше не приносить наснаги, ви вперлися в стелю професійного розвитку і не бачите подальшого руху. Вигорання само не приходить, триває довго й формує заздрість по відношенню до інших колег. Вирішенням є розібратися, куди далі професійними сходами ви бажаєте йти.

Ви працюєте з токсичними колегами. Вони постійно плетуть інтриги та заговори, підбивають інших на це та формують негативний мікроклімат в колективі. Вирішення: віддалитися та обмежити спілкування з такими колегами, вирішувати тільки робочі питання.

Що робити, якщо вас все дратує на роботі

Якщо ви помітили, що вас почало все дратувати на роботі, то головне дієве правило - робити все, щоб не зірватися на робочому місці. В цьому допоможе поетапний дієвий план:

Назвати проблему без емоцій, описати всі деталі. Ефективно буде робити це письмово, щоб після прочитати та проаналізувати.

Переформулюйте проблему в завдання. (Що зробити, щоб вилікуватись? Взяти лікарняний та відпочити)

Перерахуйте всі перешкоди на шляху вирішення проблем та оцініть, чи в змозі ви вплинути на їх статус.

Визначіть, якими ресурсами володієте, щоб вирішити свою проблему. Можливо, ви давно не брали відпустку, то ви вправі її зажадати у роботодавця.

Встановіть терміни вирішення проблеми та рівень вашого терпіння.

Перейдіть до дій у вирішенні проблем.

І ще декілька порад, що допоможуть вам тримати емоції під контролем, коли вас дратує все, що рухається:

поважайте інших в будь-якій ситуації,

зрозумійте, що ніхто не бажає вам поганого,

не піддавайтесь на провокації,

завжди відкладайте емоції на другий план,

якщо ви потребуєте відреагувати емоційно, вийдіть на перерву з кабінету чи з офісу, відпросіться додому, візьміть вихідний або відпочинте якісно після робочого дня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору