UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Жінки, які змінили світ
  5. Коректор для письма і жінка, яка його придумала

Коректор для письма і жінка, яка його придумала

22.10.2021 765
Коректор для письма і жінка, яка його придумала

Коректор для письма і жінка, яка його придумала

22.10.2021     765

Не всі такі потрібні в повсякденному житті винаходи прийшли в голову чоловікам – чимало практичних винаходів придумали жінки. Поговоримо разом із Jobs.ua про таку, здавалося б, незначну, але іноді вкрай потрібну річ – коректор для письма, а також про жінку, яка його придумала. Знайомтеся, винахідниця Бетті Ґрем – жінка, яка пройшла шлях від секретарки до власниці мільйонного бізнесу.

«Liquid Paper»

Якщо в двох словах, одній машиністці в 50-х роках минулого століття на думку спала ідея: одруківки, допущені під час набору на друкарській машинці, потрібно не стирати, а замальовувати. Саме так роблять художники, як зауважила спостережлива Бетті Ґрем, підробляючи на фарбуванні вікон в банку.

Перший в світі рідкий коректор був виготовлений після того, як Бетті сходила в бібліотеку і дізналася рецепт темперної фарби, збила її в блендері, наповнила нею пусту пляшечку з-під лаку і спершу користувалася своїм винаходом в секреті, виправляючи одруківки та помилки в робочих документах. Довго тримати такий винахід в таємниці від інших машиністок їй не вдалося. Щоправда, дехто з начальства не зміг належним чином оцінити її нововведення, а от її колегиням ідея винахідниці прийшлася до смаку. Замовлень в один момент стало так багато, що винахідниця усвідомила: в її винаході криється чималий потенціал. Так з’явився рідкий коректор «Liquid Paper», хоча спочатку він називався «Mistake Out».

Розширення бізнесу

Міні-завод у гаражі, щоб задовольнити попит на її товар, покращення якості та консистенції коректора, щоб якісно масштабувати бізнес – це перше, що було зроблено. Далі були перемовини з оптовими компаніями: на жаль, її продуктом не зацікавилися і перед винахідницею постало завдання – самотужки вивести коректор на ринок.

Все геніальне – просте. Після публікації рекламного оголошення в журналі почали надходити перші замовлення. В 1958 році Бетті Ґрем подає заявку в патентне бюро, щоб запатентувати свій винахід, і вже через шість років її компанія продає по 5 тис. флаконів в тиждень. Ще декілька років – і прибутки компанії сягають позначки в 1 млн. доларів.

В 1975 році випускалося вже 25 млн. флаконів «Liquid Paper». І якщо з бізнесом справи йшли добре, із здоров’ям винахідниці все було значно гірше. Стан її здоров’я погіршувався, і вона була змушена продати свій бізнес компанії Gillette за 47,5 млн. доларів (173 млн. по курсу на 2021-й рік). Невдовзі по тому Бетті Ґрем померла, проживши всього п’ятдесят шість років.

«The Monkees»

Пригадуєте першого «Шрека» і пісню «I’m A Believer»? Ця пісня поп-групи The Monkees отримала платиновий статус, а один з учасників цього гурту, Майкл Несміт… син винахідниці від її першого шлюбу!

Майкл з увагою ставився до справи життя своєї матері. Він знімався в рекламі продукції аж до дев’яностих років. Наприкінці одного з рекламних роликів він говорить: «Чудова ідея, мамо». Дійсно, винайдення коректору полегшило роботу тисяч американських машиністок.

Про страх і сумніви

Бетті Ґрем говорила, що всі, хто досягають помітних результатів, зіштовхуються зі страхом. Все, що треба зробити – подолати страх і сумніви. Так, вони будуть з’являтися знову і знову, і якби ви могли запитати у винахідниці, що робити в такій ситуації, вона б відповіла: «Долати їх знову і знову».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору