UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Навчання, атестація персоналу
  5. Культові серіали дев’яностих і початку двохтисячних як прекрасний спосіб покращити свою українську

Культові серіали дев’яностих і початку двохтисячних як прекрасний спосіб покращити свою українську

22.07.2022 657
Культові серіали дев’яностих і початку двохтисячних як прекрасний спосіб покращити свою українську

Культові серіали дев’яностих і початку двохтисячних як прекрасний спосіб покращити свою українську

22.07.2022     657

Ви всі, мабуть, чули про нещодавно прийнятий закон, який зобов’язує показувати базову версію сайту державною мовою. Звичайно, розкладки англомовна чи російськомовна теж будуть присутні на більшості веб-ресурсів – ми ж не наші північні «сусіди», щоб забороняти все, що йде врозріз «із лінією партії». Але поряд з тим багато російськомовних українців соромляться розмовляти українською. А чому соромляться? Бо вважають, що їхня українська – надто недосконала.

Що ж, дорогі російськомовні українці – можливо, ваша українська і дійсно не настільки досконала, як українська Ліни Костенко чи Оксани Забужко, але ваше бажання досконале, бо ви хочете розмовляти українською, хочете оволодіти державною мовою на пристойному рівні. Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua бажає вам удачі та успіхів у вивченні рідної мови, а допоможуть у цьому культові серіали минулих десятиліть.

Чому саме серіали дев’яностих і початку двохтисячних?

Звичайно, це не означає, що потрібно відмовлятися від перегляду сучасних серіалів українською, тим паче той самий «Нетфлікс» ще раніше запровадив українську адаптацію свого контенту. Але згадані нижче серіали мають дух і шарм тих років, коли ще не був масово розповсюджений інтернет, а соцмережі разом із смартфонами та інтернетом в кожній кишені та сумочці з’явилися дещо пізніше.

«Чому саме серіали, власне?», запитає хтось. І відповідь до геніального проста: дивлячись цікавий серіал, ви переймаєтеся його героями та сюжетом, а вже вивчення української відбуватиметься фактично на автоматі. Звичайно, для пришвидшення процесу ви можете виписувати незрозумілі слова в нотатник, як і при вивченні англійської мови. Так процес піде ще швидше.

«Теорія Великого Вибуху»

Якщо ви подивитеся один-два сезони цього блискучого ситкому українською, а потім спробуєте подивитися в російській озвучці… повірте, враження будуть не з найкращих. Достатньо просто оцінити, яким неповторним голосом імітує український актор дубляжу екзотичний індійський акцент Раджеша Кутраппалі, і послухати, як говорить російськомовний актор озвучки. Просто проведіть такий невеличкий експеримент, і все стане зрозуміло без зайвих слів.

А одне «Гигиськи!..» Шелдона чого вартує. В оригіналі – «Bazinga!», вигук Шелдона Купера, коли він втне чи скаже щось кумедне. І таких вдалих прикладів адаптації українською ви знайдете в серіалі чимало.

«Альф»

В 90-х цей американський серіал про дивакуватого і милого прибульця був популярний в Україні. Як і «Коломбо», «Магнус – приватний детектив» чи хвацькі серіали про «Ксену – принцесу-воїтельку» чи Чака Норріса. Але «Альф» вирізняється з-поміж згаданих серіалів і приємним гумором, і дубляжем відомого перекладача Олекси Негребецького, «смачна картопелька» якого і багато інших перлів нашою соковитою мовою полюбилися глядачам. Пропонуємо і вам зануритися в океан милозвучності та краси української мови, приправлений дотепними жартами Альфа та з присмаком часів, які вже ніколи не повернуться.

«Друзі»

«Друзі» та «Альф», на відміну від «ТВВ», теж навряд чи пам’ятатимуть українці та українки, яким «трошки за 20» або ще не має 20-ти. Але якщо вам менше 20-ти, тим паче подивіться «Друзів». Знову ж таки, щоб відчути дух іншої епохи, кінця 1990-х та початку 2000-х. Погодьтеся, непогана приправа до вивчення української мови, та ще в неперевершеній компанії Росса та Рейчел, Джої і Чендлера, Моніки і Фібі.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору