UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Ліниве планування, або вчимося планувати справи так, щоб встигати їх виконувати

Ліниве планування, або вчимося планувати справи так, щоб встигати їх виконувати

6.03.2023 283
Ліниве планування, або вчимося планувати справи так, щоб встигати їх виконувати

Ліниве планування, або вчимося планувати справи так, щоб встигати їх виконувати

6.03.2023     283

Заплановані, але невиконані завдання додають нам чимало прикрощів. Невиконані справи, наче Дамоклів меч, нависають над вузлом нерозв’язаних проблем і не дають нам спокою. Всім знайоме це відчуття дискомфорту, коли невиконані справи змушують лишатися після роботи чи брати її на вихідні, коли в ідеалі потрібно відпочивати.

Портал Jobs.ua пропонує добірку корисних порад для «лінивого планування» повсякденних справ. Спробуйте самі і переконайтеся в їхній ефективності.

Плануємо справи на весь тиждень

В ідеалі планування справ повинне розпочинатися в понеділок вранці. Це означає, що ви складаєте список з кількох найважливіших справ, які потрібно виконати цього тижня. Дрібніші і менш значущі справи самі «підлипнуть» по дорозі, на них увагу сильно не акцентуємо.

Ну а до того моменту, як заплануєте найважливіші завдання, ви вже знатимете, з чого вам розпочати робочий день і робочий тиждень.

Чому варто користуватися Google Calendar?

Багато людей помилково вважають, що цей діджитал-інструмент добре використовувати лише для фіксування зустрічей та дрібних нагадувань, як-от похід до магазину чи в перукарню. Але його можливості простягаються значно далі, особливо якщо ви привчите себе структурувати завдання за кольорами. Приміром, зеленим кольором – нагальні робочі справи, зустрічі тощо; синім кольором виділяєте побутові справи, а червоним – ті завдання, які мають строгий дедлайн.

Така «кольорова диференціація» повсякденних справ може значно полегшити вам життя.

Щодня – три важливі справи

Якщо опиратися на той факт, що реального робочого часу в стандартному 8-годинному графіку – години три-чотири, це означає, що за цей час виконати три важливі справи цілком по силам. Додамо сюди ще декілька менш значущих справ, і робочий день можна вважати повноцінним і продуктивним.

Привчаємо себе до регулярності

Але це не означає, що зробили три справи – і все, можна відпочивати і попивати каву решту дня. Натомість краще спробуйте влаштувати собі «тестову» неділю і перевірити з понеділка по п’ятницю свою реальну продуктивність та ефективність. А від результатів цього експерименту залежатиме, наскільки ви зможете оптимізувати свій робочий день. Оптимальний варіант тут – виконувати одні й ті справи в певні години, щоб привчати свій мозок до певного розпорядку.

Але регулярність – не означає монотонність. Не треба мислити в таких категоріях, інакше мозок «заскучає» і забуксує. І примусити його щось робити, відповідно, стане в рази важче.

Вечір – для відпочинку

«Ліниве планування» передбачає також, що ми привчаємо мозок не лише для щоденних справ, а й для вечірнього відпочинку. Це означає, що ввечері ми не беремося за справи, а відпочиваємо, проводимо час із сім’єю, йдемо на прогулянку чи переглядаємо нову серію улюбленого серіалу. Потрібно привчити організм до хорошого відпочинку, бо енергію для роботи потрібно звідкись брати.

Звичайно, не забуваємо про хороший сон, щоб ранкове планування справ минало бадьоро, а не перетворювалося в немислимий тягар.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору