UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Грошове питання
  5. "Мінімалка" по-новому або чому звільняються українці

"Мінімалка" по-новому або чому звільняються українці

27.11.2019 414Автор: Олександр Мавлідінов
"Мінімалка" по-новому або чому звільняються українці

"Мінімалка" по-новому або чому звільняються українці

27.11.2019     414Автор: 

За даними, що отримав Jobs.ua, Верховна Рада України прийняла бюджет на наступний рік, в якому вказано нові рівні мінімальної заробітної платні українців та прожиткового мінімуму.

За цим документом, з 1 січня 2020 року ці показники мають зрости. Так, мінімальна заробітна платня складатиме суму у 4 723 гривні на місяць. Враховуючи те, що зараз цей показник сягає рівня у 4 173 гривні, мінімальна заробітна платня має збільшитися на 500 гривень.

Більшим стане й показник прожиткового мінімуму для українців.

Збільшення суми прожиткового мінімуму має проходити у три етапи.

З початку нового 2020 року, показник прожиткового мінімуму складе суму 2 027 гривень, з першого липня він має скласти 2 118 гривні на місяць, а з першого грудня наступного року – 2 189 гривень.

Наразі, прожитковий мінімум в Україні складає 1 936 гривень, тож його збільшення має відобразитися й на зарплатах більшості українських громадян.

Як вже писав Jobs.ua, опитування, яке нещодавно проводив один з відомих українських сайтів з пошуку роботи, продемонструвало скільки сьогодні (у середньому) заробляють українці.

Таким чином, стало відомо, що більш ніж 20% серед респондентів опитування отримують здобутки у межах від 7 000 до 10 000 гривень. Приблизно така сама кількість людей має заробітну платню від 10 000 грн до 13 000 гривень. Близько 60% українців отримують заробітну платню менш ніж 13 000 гривень на місяць.

До речі, якщо порівняти ці данні з цифрами, що були отримані рік тому, можна побачити, що кількість українців, які отримують зарплати більш, ніж 7 000 гривень, збільшилася майже на 4%.

При цьому, незадоволених заробітками українців нараховується цілих 92,5%. Й ситуація тут, майже не змінилася у порівнянні з показниками минулого року.

При тому, що 7,5% наших громадян цілком задоволені тими грошима, що вони заробляють, 33% з числа незадоволених вказали, що були б раді отримувати заробітну платню від 10 000 до 15 000 гривень на місяць.

24% впевнені, що вони мають отримати більш ніж 20 000 гривень на місяць, щоб задовольнити свої поточні витрати.

До того ж, низька заробітна платня стала причиною 58% звільнень серед українців, що відбулися у цьому році. Така причина перебільшує серед тих причин, що призводять до звільнення з роботи. Серед інших причин звільнень, українці вказали погані стосунки з колективом (12,5%) та «токсичне» керівництво, про яке заявили 8% звільнених цього року українців.

Досить значна частина звільнених обрала серед причин, що були вказані в опитуванні, «мирні» причини звільнення. Так, 18,5% респондентів зазначили, що звільнялися бо компанії скорочували штати співробітників або тому, що вони (респонденти) отримували більш вигідні робочі пропозиції. Крім цього, 3% респондентів заявили, що були звільнені зі своїх робочих місць без пояснення причин з боку керівництва.

Залишається сподіватися, що нові норми сплати мінімальної заробітної платні та встановлення більш високого прожиткового мінімуму посприяють врегулюванню цих важливих для наших громадян питань.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору