UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Наводимо порядок у бюджеті

Наводимо порядок у бюджеті

12.10.2020 253
Наводимо порядок у бюджеті

Наводимо порядок у бюджеті

12.10.2020     253

У всіх нас під час введення карантинних обмежень було достатньо часу, щоб приділити увагу своїм оселям. Тому багато хто використав цей час з користю: звільнив домашній простір від зайвих речей. Звичайно, це треба робити регулярно, але в нашому колишньому, звичному житті на це не завжди знаходився час. Якщо ви встигли навести лад лише в оселі, залишилося навести порядок у бюджеті. Jobs.ua пропонує ефективні поради, як максимально спростити цей процес.

Це завдання може виявитися значно складнішим на перший погляд. Щоб полегшити цю задачу, розіб’ємо впорядкування бюджету на кілька простих кроків. І перший крок означимо як

1. Наводимо лад у гаманці

Гроші не люблять безладу, тому викидаємо з гаманців усі непотрібні квитанції, акційні купони, бонусні картки та всі зайві речі, які там не повинні знаходитися. Перераховуємо готівку і акуратно її складаємо – великі купюри до великих, маленькі – до маленьких. Ніби дрібничка, але гроші люблять рахунок. І порядок.

Якщо у вас чимало пластикових карт, їх теж варто переглянути і з’ясувати, скільки коштів знаходиться на кожній з них. І чи можна мінімізувати витрати на кожній з них.

Лад у гаманці навели. Тепер переходимо до другого кроку.

2. Впорядковуємо фінансову документацію

Тепер важливо навести порядок у комп’ютерних файлах чи в звичайній папці – залежно від того, яким способом ви ведете фінансову звітність. На цій стадії потурбуйтеся про те, щоб створити окремі папки, куди ви складатимете свої рахунки, податкові декларації, страховки на автомобіль та будинок, медичну страховку, документацію на будинок та машину, інвестиційні та пенсійні рахунки, інші документи.

Щодо утилізації непотрібних документів: перш ніж викинути їх, перегляньте кожну сторінку. Може трапитися так, що раніше ви записали на котрійсь сторінці важливу конфіденційну інформацію. Тому такі документи краще не викидати у сміття, а спалити чи пропустити через шредер.

3. Об’єднання рахунків в один спільний та автоматизація фінансової системи

Здійснюючи інвентаризацію рахунків, можна виявити, що є такі, які практично не використовуються. Тому їх доцільніше об'єднати в єдиний рахунок. Це підсилить контроль над фінансами і полегшить відстежування фінансових цілей.

Трапляється так, що за щоденними справами можна випустити з виду якийсь платіж або перевищення рахунку. В такому випадку доведеться сплатити комісію. Але навіщо платити більше? Автоматизуйте цей процес. Мобільні додатки дають змогу налаштувати оплату будь-яких щомісячних рахунків, до найважливіших з яких віднесемо орендну плату чи квартплату, оплату комунальних платежів чи платежі за кредитними картками.

Також можна налаштувати оплату за кредитами на точно визначену дату. І за їхню сплату ви не переживатимете, адже черговий внесок буде сплачений в той момент, коли ви є найбільш платоспроможними.

Такі ось прості кроки дозволять навести порядок у бюджеті і раціоналізувати ваші витрати. Що в наш час світової пандемії більш ніж актуально.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору