UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Найактуальніші жіночі професії, частина друга

Найактуальніші жіночі професії, частина друга

10.07.2020 376
Найактуальніші жіночі професії, частина друга

Найактуальніші жіночі професії, частина друга

10.07.2020     376

Продовжуємо знайомитися з найактуальнішими жіночими професіями разом з Jobs.ua: початок теми читайте тут.

Медицина

Посилена здатність до емпатії дасть змогу жінкам проявити себе в медицині. В цій сфері неможливо обійтися без турботливих жіночих рук і співчутливого серця.

Педіатр

Традиційно жіноча професія, яка завжди буде затребуваною. Педіатр опікується дітьми від народження і до повноліття. В його обов’язки входить:

  • Діагностика і лікування дитячих захворювань;
  • Направлення на лабораторні дослідження, на консультації до спеціалістів вузького профілю;
  • Вакцинація дітей і просвітницька діяльність.

Для жінки-педіатра важливо бути уважною, чуйною, відповідальною. А також запастися чималим терпінням, бо навчання триватиме вісім років, з яких шість років забере навчання в медичному вузі плюс два роки інтернатури. Бути педіатром – це означає все життя підвищувати свою кваліфікацію.

Гінеколог

Як і педіатр, ця професія теж буде завжди затребуваною. Гінекологія – жіноче царство: в цій сфері з десяти гінекологів тільки один з них – чоловік.

В обов’язки гінеколога входить:

  • Огляд статевої системи жінки, обстеження і лікування;
  • Діагностика молочних залоз, хірургічна практика (якщо є відповідна кваліфікація);
  • Консультації в плануванні та веденні вагітності;
  • Допомога в питаннях контрацепції.

Щоб здобути цю престижну і затребувану жіночу професію, також доведеться довго вчитися в медуніверситеті і пройти інтернатуру, але все подальше життя ви матимете достойний заробіток і велику повагу серед жінок, адже кваліфікований гінеколог – на вагу золота.

Сфера торгівлі і послуг

Менеджер з продажу

Це чудова робота для дівчат, які люблять красиво говорити і мають дар переконувати інших. Якщо ви заглядаєтеся на цю професію, запитайте себе, чи володієте ви грамотною мовою, комунікабельністю та стресостійкістю. Якщо відповіли ствердно, ця робота підійде вам ідеально.

Всі інші навички прийдуть в процесі роботи – маються на увазі розуміння процесів продаж, вміння подати товар якнайкраще. Менеджери з продажу отримують пристойний оклад, який різниться від обраної сфери діяльності і особистого досвіду.

Стиліст

Ця робота чудово підійде жінкам, які краще за чоловіків з першого погляду зможуть визначити, як розкрити образ людини, яку зачіску і колір волосся підібрати, який одяг найкраще підкреслить індивідуальність. Для дівчат і жінок, які хочуть творити прекрасне, професія стиліста – це ідеальний варіант.

Отримати цей фах нескладно: пройти відповідні курси, і ви зможете працювати самостійно, відкривши власний кабінет, або надавати онлайн-консультації. Для жінок-екстравертів ця професія теж відкриває чимало перспектив. Можна знайти своє покликання, працюючи з акторами на знімальних майданчиках, на телебаченні, на конкурсах і фестивалях.

Заробітна плата залежатиме від кількості клієнтів і вашого бажання натхненно працювати і розвиватися в цій захоплюючій для кожної жінки сфері діяльності – сфери краси.

Косметолог

Ще одна затребувана професія в б’юті-індустрії, яка дещо відрізняється від роботи стиліста. Косметолог працює лише зі шкірою клієнта, надаючи їй естетичного вигляду і не ушкоджуючи при цьому саму шкіру. Чи варто говорити, наскільки ця професія завжди буде актуальною, адже кожен з нас хоче на довгі роки зберегти молодість і красу?

Для дівчат і жінок, які люблять розвиватися і пізнавати найновіші тенденції, робота косметолога підійде ідеально. І заробітна плата теж буде відповідна: спеціаліст-косметолог отримує за свою працю пристойні гроші.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору