UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Найактуальніші жіночі професії, частина перша

Найактуальніші жіночі професії, частина перша

8.07.2020 416
Найактуальніші жіночі професії, частина перша

Найактуальніші жіночі професії, частина перша

8.07.2020     416

Часи, коли існували «чисто чоловічі» професії, залишилися в минулому. Сучасні жінки мають можливість опанувати будь-який фах, який їм припаде до душі, нехай навіть донедавна він вважався прерогативою чоловіків (військова кар’єра чи професії, пов’язані з екстримом). У цій статті разом з Jobs.ua дізнаємося про найактуальніші жіночі спеціальності на найближчі десятиліття в галузі інформаційних технологій, адже для творчих жінок ця галузь може стати ідеальним місцем для реалізації творчого потенціалу і власних амбіцій.

Отже, які можна виділити найактуальніші жіночі професії в сфері ІТ?

Дизайн інтерфейсів

Дівчатам, які люблять вигадувати щось нове та оригінальне, варто подумати про цю спеціальність. Створення дизайну інтерфейсів для мобільних додатків чи сайтів – затребувана жіноча спеціальність, бо кожен сайт чи додаток вимагає зручної оптимізації під користувачів. Створити привабливий інтерфейс, щоб радував і милував око – це щоденні відкриття і насолода від виконаної роботи.

Які вміння необхідні для цієї професії? Вміння передбачити дії майбутнього користувача, для чого знадобиться розвинута логіка і здатність до аналізу; творчий підхід і нестандартне мислення.

Обов’язки дизайнерки інтерфейсів – писати сценарії дій користувача, вміти зрозуміло пояснити і намалювати бачення інтерфейсу додатку чи сайту, правильно проаналізувати цільову аудиторію.

Спеціаліст із SEO-оптимізації

Після створення якісного продукту йде не менш важливий етап – вміння правильно його «подати». Оптимізація і просування сайту має на меті підвищити його позиції в списку конкретних запитів, генерованих пошуковими машинами. Багато жінок без проблем знайдуть себе в цій професії, адже вона вимагає не лише відповідального підходу, а й креативних вмінь.

Це важлива професія, бо від SEO-спеціаліста залежить, скільки аудиторії можна буде залучити на сайт. Його обов’язки:

  • Аналіз сайту на юзабельність (тобто зручність в користуванні), на його наповнення потрібним контентом;
  • Аналіз сайтів-конкурентів;
  • Визначення семантичного ядра сайту, написання технічних завдань для копірайтерів, які створюватимуть актуальний контент;
  • Бути в курсі найновіших алгоритмів пошукових систем, щоб вчасно адаптувати контент сайту під нові вимоги пошукових машин.

Вибираючи цю професію, ви обираєте постійний розвиток і підвищення кваліфікації, адже без цих навичок легко залишитися позаду в світі сучасних технологій, які стрімко розвиваються.

Розробка мобільних додатків

Ця професія користується величезною популярністю, добре оплачується і надзвичайно актуальна. Ми щодня користуємося смартфоном, і без мобільних додатків не уявляємо своє життя.

Така сфера діяльності може привабити прекрасну стать, але для того, щоб здобути необхідні знання, доведеться викластися на всі сто. Але нагорода буде відповідна – престижна високооплачувана професія, яка не потребує фізичного навантаження, робота в комфортних умовах в офісі чи віддалено.

Серед вимог до цієї професії виділимо наступні:

  • Знати HTML-розмітку і потрібну мову програмування;
  • Вміння «прочитати» чужий код;
  • Знання англійської на потрібному рівні (ідеальне знання англійської не вимагається, та й чимало компаній регулярно організовують для своїх працівників безкоштовні курси з удосконалення англійської).

До найактуальніших жіночих професій в сфері ІТ також віднесемо SMM-спеціаліста (просування в соцмережах), тестування програмного забезпечення і рекрутерство (пошук і підбір спеціалістів для ІТ-компанії).

Продовження статті читайте тут.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору