UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Найпоширеніші стереотипи про працівників, яким за п’ятдесят

Найпоширеніші стереотипи про працівників, яким за п’ятдесят

9.03.2023 330
Найпоширеніші стереотипи про працівників, яким за п’ятдесят

Найпоширеніші стереотипи про працівників, яким за п’ятдесят

9.03.2023     330

В основі нелюбові роботодавців до працівників, яким за п’ятдесят, лежить багато міфів та стереотипів. Чимало людей вважають, що люди старшого віку менш творчо мислять, а компанії, в яких працює молодь, швидше досягнуть успіху. Та чи насправді це так? В цій статті від порталу з працевлаштування Jobs.ua спробуємо розвінчати найпоширеніші стереотипи про працівників, яким за 50+.

Опір новим технологіям та змінам у суспільстві

Люди, яким за п’ятдесят, народилися в зовсім інші часи. Проте це не означає, що у всіх людей старшого віку спостерігається суцільний страх перед сучасними технологіями. Проблема радше в багатьох інших моментах – якщо для підлітка наявність дорогого смартфону є великою самоціллю, то для людей, яким за 50+, аж ніяк ні. Але ж дорогий смартфон – це й більше можливостей, чи не так? І при роботі з відео, та й з іншими додатками теж, бо ж молодь не лише для ігор купує собі дорогі смартфони.

Часті лікарняні

Багато роботодавців воліють не брати на роботу людей старшого віку, бо вважають, що вони зловживатимуть лікарняними. Безумовно, старші люди в більшій зоні ризику, якщо говоримо про віруси чи інфекційні захворювання. Але хворіють всі, і серед молоді теж є люди зі зниженим імунітетом чи супутніми хворобами. Беручи молоду людину на роботу, ви теж не знаєте, наскільки часто вона братиме лікарняні, щоб підлікувати здоров’я.

Проблеми з опануванням нового матеріалу

Насправді «тупити з навчанням» може людина будь-якого віку. Це залежить більше від вміння організовувати себе, від дисципліни і графіку навчання. Якщо маємо умовно двох кандидатів, молодого і старшого віку, з навчанням краще впорається той, хто має більше мотивації, краще володіє собою і своїм часом.

Складніше адаптуватися в колективі – це правда?

Комунікація в колективі більше залежить від типу особистості, характеру та комунікаційних навичок. Інша річ, коли молоді співробітники закриваються від старшого колеги, не бажають з ним спілкуватися, уникають його. Ось так і беруться хибні уявлення та найпоширеніші стереотипи про працівників, яким за п’ятдесят.

Менше мотивації працювати

Звичайно, в старшому віці вже не так багато енергії та бадьорості. Але працівники старшого віку можуть частково нівелювати це завдяки досвіду і життєвого багажу знань, якого в молодих людей ще немає. Безумовно, кар’єру в такому віці будувати складніше, ніж коли тобі вісімнадцять чи двадцять років. Але на мотивацію до роботи впливає не лише бажання будувати успішну кар’єру, а й наявність комфортних умов праці і гідна зарплата. Особливо якщо говоримо в контексті наших реалій.

А як щодо консервативності?

Будемо відвертими, з цим пунктом можна частково погодитися. Сучасна молодь через тридцять-сорок років теж буде більше тяжіти в бік консервативності, бо це відчуття все-таки більше проявляється в зрілому віці. По суті, консервативність – це прагнення до певної стабільності та усталених норм, але про яку стабільність та усталені норми можна говорити в наш час, коли все настільки стрімко змінюється, що якщо хочете лишатися на одному місці, треба бігти, а не йти.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору