UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. Нові зарплати українським вчителям

Нові зарплати українським вчителям

12.07.2019 266Автор: Олександр Мавлідінов
Нові зарплати українським вчителям

Нові зарплати українським вчителям

12.07.2019     266Автор: 

Українським вчителям почнуть перераховувати заробітні платні згідно окремої «тарифної сітки».

За інформацією Jobs.ua, у Кабміні остаточно прийняте рішення та готується постанова про скасування єдиної тарифної сітки з оплати вчительської праці.

Міністерство освіти і науки пропонує календарний план щодо виконання тих положень про зміну оплати вчительської праці, що містить в собі закон «Про освіту». Як зазначила пані міністр Лілія Гриневич» дисбаланс, існуючий у заробітних платнях вчителів без стажу та вчителів вищої категорії» має бути скасовано, а «зарплата вчителя, має бути на рівні трьох мінімальних зарплат».

Наразі немає інформації щодо відправної точки з якої має стартувати нові начислення для педагогів, але такі зміни дійсно спроможні змінити ситуацію із педагогічним персоналом на ринку праці країни.

Таку впевненість виказує чимало аналітиків, на думку яких саме суттєве підвищення заробітних плат спроможне вкоротити кількість трудових мігрантів з України та привернути увагу до потрібних але «не популярних» серед шукачів професій.

На даний момент, заробітна платня вчителя без стажу, що викладає у початковій школі у середньому, складає близько шести тисяч гривень на місяць. У той же час, вчителі, які мають вищу категорію та суттєвий стаж роботи на таких самих умовах праці. Розраховують не більш, ніж на 10-11 000 гривень на місяць.

Ситуація з таким нарахуванням зарплат, вже «зробила» непопулярними вчительські професії в очах молоді, тому більшість з випускників філологічних ВНЗ України зізнаються, що обирали навчання заради іноземних мов. Свої знання вчорашні студенти, у більшості збираються використовувати на за фахом, заробляючи у якості перекладачів чи виконуючи інші роботи, де потрібні такі знання.

Саме суттєва різниця між зарплатами «робітничих спеціальностей» та тими, що потребують «вищу спеціальну освіту» відрізняє європейські ринки праці. Там, при популяризації «простих» робочих спеціальностей, все ж таки є помітна градація у заробітних платах між працівниками фізичного та розумового труда. Принаймні, це помітно у принципах погодинного нарахування заробітку.

Можливо таке «розділення» у принципах нарахування заробітних плат на вітчизняному ринку праці, також зможе привернути увагу до багатьох інтелектуальних професій, що є актуальними але е користуються популярністю в українських шукачів.

При існуванні гідної оплати праці фізичної з можливим вибором подальшого навчання задля отримання більш актуальної спеціальності, вітчизняні шукачі мали більше можливостей побудови обраної кар’єри, маючи при цьому й певні гарантії отримання гідних здобутків із часом.

Залишається сподіватися, що ці кроки – початок суттєвих змін до ефективної праці відповідного ринку в Україні. Слідкуємо за новинами та намагаємося розповідати про головне.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору