UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання
  5. Опановуємо англійську під час війни: як тут може допомогти Google Перекладач?

Опановуємо англійську під час війни: як тут може допомогти Google Перекладач?

6.06.2022 406
Опановуємо англійську під час війни: як тут може допомогти Google Перекладач?

Опановуємо англійську під час війни: як тут може допомогти Google Перекладач?

6.06.2022     406

А саме – його мобільна версія, яка дає можливість практикуватися у вивченні англійської мови де завгодно і коли завгодно. Враховуючи актуальність цього питання, портал з пошуку роботи Jobs.ua пропонує вам розглянути можливості мобільної версії популярного перекладача, на які ви раніше, можливо, не звертали уваги.

Чому вчити англійську – так важливо в сучасному світі?

Не зайвим буде нагадати, які перспективи відкриваються перед людиною, яка наполегливо опановує найпоширенішу мову в світі – англійську. Хоча, якщо бути прискіпливим, в списку найпоширеніших мов світу англійська займає лише третє місце – після китайської (мандарин, к-сть носіїв мови – 955 млн. чол.) та іспанської (к-сть носіїв – 404 млн. чол.). Носіїв англійської на порядок менше – 360 млн. чол., але англійську потрібно вчити обов’язково, якщо хочете працювати в закордонній компанії та отримувати хорошу зарплату.

Можливості мобільної версії Google Translate

Що цікаво, усі ці приємні комфортні речі, якими тямущі хлопці та дівчата із Google наділили їхній чудовий перекладач – усі ці комфортні речі прямо перед очима. Але, як це часто буває, на такі речі звертає увагу далеко не кожна людина. І зараз ви переконаєтеся особисто, скільки корисних функцій приховує в собі мобільна версія перекладача від компанії Google.

Але для початку завантажте і встановіть додаток, якщо у вас із якоїсь причини його досі немає на смартфоні. Відкриваємо його і потрапляємо на головний екран, де напис «Введіть текст» підказує нам, що саме сюди вводимо те слово, фразу чи речення, яке потрібно перекласти. Це все зрозуміло – ми вводимо слово англ., нам з’являється переклад українською, з’являються також додаткові слова та вирази, синоніми, а ще нижче – значення цього слова чи терміну і «протегані» синоніми, на які ми можемо перейти, якщо буде потрібно.

А тепер зауважте одну цікаву річ – поки екран чистий, поки ви не ввели ще жодного слова, внизу над двома мовами та подвійними стрілочками «вправо-вліво» є смуга прокрутки, торкнувшись якої і свайпнувши пальцем донизу, ми потрапимо в «Історію» перекладача. Тут ви можете бачити всі слова, вирази та фрази, які ви вводили на головному екрані. Навпроти кожного слова стоїть «зірочка», натиснувши на яку ми додамо слово-вираз чи фразу в Список вибраних. Це дуже зручна функція насправді. Приміром, ви вивчаєте ІТ English, а зірочкою помічаєте ті слова та фрази, які стосуються саме цієї теми. Дуже зручно та практично. А якщо якесь слово вже стало для вас неактуальним, ви завжди можете видалити його зі Списку вибраних, знову торкнувшись зірочки, щоб вона із «зафарбованої» набула «пустої» форми. З «Історії» також легко видалити вже непотрібні (чи неправильно написані) слова та фрази, і зробити це теж легко – просто «свайпнувши» непотрібне слово вліво.

Нічого складного, чи не так? Але на такі функції, як вже зазначалося вище, користувачі не завжди звертають увагу. А вони не раз вам стануть у нагоді, якщо ви всерйоз візьметеся за опанування англійської (та й не тільки її). Звісно, якщо ви досі не користуєтеся цими зручними та продуманими можливостями від творців перекладача.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору