UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Особливі якості видатних людей

Особливі якості видатних людей

9.09.2020 368
Особливі якості видатних людей

Особливі якості видатних людей

9.09.2020     368

Двадцять років науковці вели дослідження щодо складової успіху людини. Це й аналітичні дані коучингу високої результативності, й великі дані про успішних людей в усьому світі, отримані через опитувальники, структуровані інтерв'ю та професійні методи оцінки. Прийшли до висновку, щоб стати успішним у вибраній сфері діяльності, необхідно володіти відповідними конкретними якостями. Тоді досягнете в довгостроковій перспективі процвітання і благополуччя. Пропонуємо разом з jobs.ua розглянути ці якості (можливо, вони у вас є, а й не здогадуєтеся).

Розуміння

Ми захоплюємося історіями, коли в кіно або книгах герой кидає роботу в офісі, замикається у квартирі й через деякий час стає відомим винахідником або сучасним блогером. Насправді ж успішні люди переживають складний період в житті абсолютно інакше: не кидають все в один момент, не руйнують бізнес чи відносини через затьмарення розуму. А в той час, коли важко, коли не знають чого хочуть, продовжують працювати у заданому напрямку, боячись раптових змін, не відмовляючись від того, заради чого так довго працювали. Жодного кроку назад. Не знаючи, чого вони хочуть насправді, успішні люди часто просто продовжують жити як жили. До тих пір, поки у них не буде чіткого розуміння, що робити далі.

Не сподівайтеся, що на вас зійде натхнення і ви зрозумієте, чого хочете в житті. Ви самі створюєте й формуєте це розуміння, навчаючись, пробуючи нове, ставлячи конкретні питання, аналізуючи можливості й варіанти, що підходить, а що ні. Розуміння народжується з глибокого осмислення і важливих експериментів і спроб.

Енергія

Для досягнення значних результатів у багатьох сферах життя потрібно чимало життєвих сил та енергії. Це сильна тріада, що включає непохитну позитивну психологічну, фізичну та емоційну енергію, допомагає успішним людям бути більш витривалими й мотивованими. Психологічна активність і ясність розуму теж важливі, як і позитивні емоції. По суті, у поєднанні вони призводять до високої результативності. Якщо зможете скористатися такою силою, всі вершини успіху будуть ваші.

Необхідність

Це стимул, який перетворює найкращий результат з пріоритетного в обов'язковий. Коли відчуваєш необхідність, то вже не сидиш і не розмірковуєш, а йдеш і робиш, оскільки так треба. Необхідність надихає мотивацію набагато вищий рівень, тому що ви самі залежите від цього і не можна втрачати ні секунди. Ви просто знаєте, що треба щось робити, інакше крах.

Продуктивність

Основні складові якісної роботи – вміння чітко визначити мету, зосередженість, енергійність. Якщо не має мети, не буде й зосередженості, енергії теж не буде і в результаті – ви внизу. Змогли поставити важкі й водночас цікаві цілі? Так. Ви захоплені роботою, ви енергійні, ви отримуєте задоволення від роботи, піднімаєтеся до вершини успіху. Саме задоволення дає ту внутрішню енергію, яка співпрацює з високою продуктивністю й впливає на якість результату. Для командної роботи такий підхід теж буде правильним. Групи однодумців з амбітними цілями завжди будуть на кілька кроків попереду ніж ті, перед якими не було поставлено чіткої мети.

Вплив

Дану якість розглянемо, як здатність формувати думки й поведінку інших людей у бажаному напрямку. Тобто ви можете змусити людей повірити вам, переконати їх слідувати за вами або виконувати дії, яких ви вимагаєте від них.

Однак багатьом складно отримати влив і в професійному, і в особистому житті. Причина, стверджують експерти, в тому, що вони не просять того, чого хочуть. Можливо, думають, що їх засудять, або недооцінюють бажання інших прийти на допомогу. Хай там як, але ви не дізнаєтеся, чи маєте вплив на своїх колег (чи керівництво), поки не попросите їх про щось. Це стосується і відносин в родині, і стосунків з сусідами. На цю тему є дуже мудра приказка «не дізнаєшся, поки не запитаєш». А для зміцнення впливу, доведеться навчитися часто про щось просити і формулювати свої прохання грамотно й зрозуміло (це приходить лише з досвідом). Багато хто мріє про вплив, але, нажаль, не використовує основний його інструмент – прохання.

Результати дослідження доводять і те, що успішні люди схильні до ризикованих і сміливих вчинків. Однак, про це вже в іншій статті.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору