UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Успішний бізнес
  5. Ознаки того, що у вас вийде відкрити власний бізнес

Ознаки того, що у вас вийде відкрити власний бізнес

9.08.2022 419
Ознаки того, що у вас вийде відкрити власний бізнес

Ознаки того, що у вас вийде відкрити власний бізнес

9.08.2022     419

Напевно не знайдеться такої людини, яка б не мріяла відкрити власний бізнес і перестати працювати на «дядька». Але якими навичками повинна володіти людина, яка хоче відкрити власну справу? А які навички можна розвинути? Давайте дізнаємося.

Які ознаки повинні бути відпочатку?

Звичайно, ту ж саму віру чи план реалізації ідеї можна розвинути з часом, поступово – але все ж краще, якщо ці навички є у вас «зі старту».

Відвага і віра в свої сили

«Навіщо мужність та віра в бізнесі, я ж не релігійну секту збираюся заснувати», скептично зауважить хтось. А ось навіщо вони потрібні: мужність – щоб наважитися і розпочати задумане, а віра в свої сили – щоб продовжити рухатися до мети, долаючи всі труднощі.

Відповідь на питання «Для чого я все це затіяв/затіяла?»

Ваша мотивація слугує найважливішим рушієм у створенні і просуванні вашого бізнесу. Ви знаєте, навіщо вам це потрібно – просто заробити грошей, перетворити улюблене хобі в прибутковий бізнес тощо. Усвідомлення цього й рухає підприємця-початківця вперед.

Ідея та план її реалізації

Звичайно, окрім привабливої ідеї потрібен бізнес-план, як її реалізувати. Це як у світі літератури: ідея роману, навіть дуже гарного роману, становить відсотків 2-5% від кінцевого, вже реалізованого, задуму. Решта 92-95% – наполеглива праця, долання труднощів, підбадьорювання самого себе і пошуки вирішення тих чи інших ситуацій. Думати, що передбачили все одразу – помилково; думати, що план ідеальний і не потребуватиме коректив у майбутньому – теж помилково; починати справу без уявлення про бюджет бізнесу і цільової аудиторії – теж помилка; і так далі. Підприємець вчиться постійно – на своїх і чужих помилках (краще своїх не мати, звісно, хоча це доволі дискусійне питання), вчиться на кейсах успішних підприємців. Переймати чужий досвід – в цьому немає нічого поганого. І це не крадіжка ідей чи технологій, зрештою. Бути відкритим до всього нового – теж чудова риса успішного підприємця і добре, якщо вона у вас розвинута від природи.

Насправді ваша ціль – не лише гроші

Будемо чесними – думка мати грубі гроші в кишені приваблює всіх без винятку, хто мріє створити власний бізнес. Але гроші не повинні бути єдиною ціллю. Те, чим ви захочете займатися, відкриваючи вашу справу – повинно реально вас цікавити. І чим сильніше, тим краще. Вас може надихати продукт, який ви плануєте створювати, чи надихати цільова аудиторія або ще щось – що завгодно, але ви повинні любити те, що робите.

Ви вмієте розмовляти з людьми

Навички комунікації, звісно, можна розвинути. Але поки навіть помірно конфліктна людина може «розгубити» цінні зв’язки, полаявшись із кимось в ситуації, якої взагалі можна було уникнути – комунікабельні люди легко обійдуть ці «гострі кути». Такі люди займаються тим, що налагоджують ділові зв’язки, а не розривають спідкуваггя, бо під впливом емоцій тут-і-зараз їм щось дуже не сподобалося. Добре, якщо вміння ладити з людьми є у вас по замовчуванню. Якщо ж немає – що ж, доведеться над цим вмінням попрацювати. Адже бізнес – це зв’язки, це вміння домовлятися з іншими людьми, щоб усім було вигідно: і вам, і вашим клієнтам та партнерам.

Комунікація - запорука успіху

Усвідомлення мети і масштабу майбутнього бізнесу

Багатьом видатним підприємцям, амбітним письменникам чи художникам не вірили, коли ті казали, що хочуть підкорити Олімп у своїй царині діяльності. Але вони мали амбіції і докладали великих зусиль, щоб їх реалізовувати. Приміром, відкриваючи кав’ярню у своєму районі міста, навряд чи це кінцева мета вашого бізнесу. Зробити так, щоб бізнес масштабувався і виріс на територію району, області, країни і навіть більше, вийшов на міжнародні ринки – в ідеалі треба прагнути до максимуму.

Які навички потрібні майбутньому підприємцю?

Перерахуємо ті навички, які знадобляться по замовчуванню – звісно, вони розвиватимуться в процесі, як у комп’ютерній грі, від рівня до рівня:

  • дисципліна та ефективне управління власним часом;
  • фокус на оточення;
  • швидкий прорахунок своїх дій, який випливає з вміння планувати;
  • лідерство і вміння спілкуватися (про що ми вже писали вище), щоб з легкістю зацікавлювати людей перспективами свого проєкту;
  • базові навички менеджера.

Розвивайте допитливість і фінансову грамотність

Допитливість у всьому, готовність зануритися в складну проблему, щоб знайти найефективніше її рішення – це теж ознаки того, що у вас вийде відкрити власний бізнес. І навіть якщо ваші батьки не були заможними, не змогли накопичити значний капітал для старту вашого бізнесу – це не причина засмучуватися. Гроші можна заробити навіть в найскладніші часи, якщо докласти кмітливості та спостережливості. Розвивайте критичне мислення і вміння аналізувати інформацію – а щоб довго не розповідати, краще переконайтеся в цьому на прикладі 1-го сезону серіалу «Кремнієва долина». Це комедійний серіал про розробників програмного забезпечення з каліфорнійської Кремнієвої долини. В серіалі дуже цікаво показано, як герої раз за разом потрапляють у різні халепи, намагаючись заснувати власний інноваційний стартап. Зверніть увагу на мільярдера-інвестора, особливо епізод з кунжутовим насінням і цикадами. Ось так, здавалося б, просто, елегантно і геніально багаті люди роблять пристойні гроші фактично на рівному місці, всього лиш застосувавши навички критичного та аналітичного мислення. І заодно за переглядом серіалу піднімете собі настрій; серії, між іншим, тривають по 20 хвилин, так що багато часу перегляд першого сезону не забере.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору