UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Підготовка до публічних виступів на роботі

Підготовка до публічних виступів на роботі

15.09.2019 1077Автор: Лоліта Платошкіна
Підготовка до публічних виступів на роботі

Підготовка до публічних виступів на роботі

15.09.2019     1077Автор: 

Публічні виступи у діловому спілкуванні грають важливу роль в досягненні впливу на аудиторію. До публічних ділових виступів можна віднести і доповідь керівника, і презентацію продукту партнерам, і виступ на конференції тощо. Безперечно, публічний виступ повинен бути змістовним, інформативним та впливовим. Сьогодні дізнаємось як до ноьго підготуватися та як впоратись з основним завданням всіх публічних виступів - встановлення контакту з аудиторією.

Як підготуватися до публічного виступу на роботі?

Публічний виступ в будь-якій сфері діяльності - ораторське мистецтво, якому необхідно навчатися. Кожний виступаючий зіткається з новими незвичним для нього умовами - виступ перед десятками чи сотнями слухачів, монологічна доповідь на відповідну тему близько 10-15 хвилин та ще й необхідність встановлення контакту з аудиторією. Досить складні завдання за такий маленький проміжок часу, тож необхідно готуватися.

Підготовка до публічного виступу на роботі включає в себе декілька етапів:

  • визначення теми і мети виступу,
  • відбір матеріалу,
  • оцінка аудиторії та її потреб,
  • визначення типів впливу на конкретну аудиторію,
  • створення виступу,
  • репетиція та відпрацювання.

До публічного виступу необхідно готуватися серйозно. Можна підготувати текст промови, але неможливо підготуватися до реакції слухачів. Так само вплинути на результат виступу може навіть аудиторне розміщення слухачів в залі. Уявіть тільки, що багатьом слухачам було вас невидно, будьте впевнені, що і виступ ваш вони навряд запам’ятають.

Найскладнішим під час публічного виступу - встановлення контакту з аудиторією. Зробити це можливо, підтримуючи зворотний зв’язок. Для цього потрібно вільно володіти промовою, вчасно та влучно задавати питання та вміти вхоплювати їх реакції. Аудиторія майже завжди візуально оцінює виступаючого: його одяг, жести, міміку, емоційність. Тому, якщо хочете завоювати увагу аудиторії, враховуйте і це.

Успіху вам у підготовці до публічних виступів!


Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору