UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Навчання, атестація персоналу
  5. Плюси мобільних технологій в навчанні

Плюси мобільних технологій в навчанні

26.07.2021 485
Плюси мобільних технологій в навчанні

Плюси мобільних технологій в навчанні

26.07.2021     485

Ми всі не випускаємо мобільні телефони з рук. То чому б не використати їх у власному навчанні і особистісному зростанні, правильно? Давайте разом з Jobs.ua розглянемо це питання детальніше.

Чому це зручно?

Ви не обмежені нічим. Хіба що повільним чи глючним інтернетом, але хіба це проблема в Україні? Якщо не 4G, то вай-фай в кав’ярнях, навчальних закладах, на роботі – та будь-де! Тому організації, які розуміють ці моменти і активно використовують мобільне навчання в щоденній практиці, виграють перед тими компаніями, які ігнорують цей чудовий вид навчання.

В чому полягає основна концепція такого виду навчання? По-перше, це навчання на ходу, і в цьому полягає його унікальність. Ви маєте доступ до навчальних матеріалів будь-де і будь-коли. Ви можете з колегами спільно вирішувати групові проекти, навіть перебуваючи на значній відстані від них, і навіть початитись із викладачем в позаробочий для себе час. Зручно, чи не так?

Давайте виділимо всі наявні плюси мобільного навчання.

Плюси m-learning

Індивідуальний підхід.

Ви самі обираєте, за допомогою якого способу ви будете отримувати навчальну інформацію. Комусь краще підійде візуальна інформація (інфограми, відеолекції і т.д.) – і таких більшість, але комусь буде зручніше взаємодіяти з аудіокнигою чи навчальними підкастами. І це дуже важливий момент, адже обмежень тут по факту ніяких, і на перший план виходить не те, яким чином ви отримаєте навчальний матеріал, а наскільки якісно і швидко ви його засвоїте.

Доступність.

Смартфон чи планшет + вихід в інтернет = можливість покращувати свої навички і вивчати нову інформацію в будь-якій точці земної кулі;

Тим паче, що багато навчальних програм чи підкастів – безкоштовні, але навіть якщо доведеться заплатити певні кошти, то ці суми будуть в рази менші, ніж стандартне навчання.

Процес масштабування навчання.

Це означає, що доступ до одних і тих самих матеріалів можуть отримати всі охочі з будь-якого куточку світу. І в цьому вбачаємо великий плюс до компаній, які наймають працівників навіть з інших континентів. Який у цьому виграш? Не потрібно витрачати кошти на перельоти, оренду офісів і житлової площі.

Ігровий елемент.

Що в процесі навчання молодого покоління, що в навчанні вже дорослих людей – ігровий елемент відіграє важливу роль. Нам цікавіше навчатися, проходячи квести і вирішуючи каверзні завданнячка, ніж слухати занудні лекції і відвідувати семінари, які викликають більше стресу, ніж бажання вчитися.

І сам елемент гейміфікації – доволі гнучка річ. Тут вам і головоломки з вікторинами, і квести чи сторітеллінг, чи інші цікаві ігрові елементи. Це дуже важливо особливо для молодого покоління, які виростають із телефонами в руках і фактично життя не мислять не лише без нього, а й без численних мобільних ігрових додатків. То чому б навчальним додаткам не підлаштуватися під цей момент?

Перевірка знань і багатство матеріалу.

Вибір контенту – величезний. І з кожним днем його стає все більше. І це не може не радувати, адже для людей, які полюбляють вчитися і розвиватися, мобільне навчання дає колосальні можливості. А що стосується перевірки знань, ви можете протестувати здобуті знання за допомогою різних тестів, задач і т.д. Хіба це не чудово?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору