UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. По результатах співбесіди

По результатах співбесіди

25.11.2019 584Автор: Лоліта Платошкіна
По результатах співбесіди

По результатах співбесіди

25.11.2019     584Автор: 

Тільки відбулась співбесіда із бажаним здобувачем чи пройшла низка співбесід із заявленими кандидатами. Що роботодавцю слід робити далі?

Як правило, на співбесіді роботодавець домовляється зі здобувачем щодо подальшого зв’язку. Найчастіше цей термін складає декілька днів для обдумування обох сторін зазначених умов чи виконання тестового завдання. Після чого обидві сторони повинні зв’язатися та погодитися на умови чи попрощатися. Отже, і роботодавець, і здобувач беруть тайм-аут щоб обміркувати пропозицію та прийняти остаточне рішення. Не дивлячись на це, роботодавець продовжує розглядати кандидатур, проте повинен зробити декілька заходів після самої співбесіди. Яких саме, давайте розглянемо більш детально.

Заходи роботодавця після співбесіди

Якщо співбесіда проходила в колі інших керівників, то перше, що необхідно зробити менеджеру з персоналу - зібрати учасників співбесіди на колективну нараду. Робити це краще за всього одразу після співбесіди із кандидатом, бо саме в цей час враження від ділової зустрічі найбільш живі. Щоб наради по результатах співбесіди проходили швидко та ефективно, можете скласти список потрібних навичок та компетенцій, якими повинен володіти ваш потенційний кандидат. На нараді вам буде достатньо звірити свою оцінку та обмінятись враженнями зі своїми колегами.

Обов’язково після наради зробіть записи в записничку по результатах співбесіди, поки ви можете зафіксувати: власні враження від співбесіди, питання, які чомусь були вам незрозумілими чи залишились нерозкритими, ваші особисті сумніви чи навпаки плюси цього кандидата, будь-яку іншу інформацію, яку на ваш погляд ви вважаєте важливою.

Також радимо зробити після співбесіди ще декілька важливих кроків, які допоможуть вам не тільки прийняти остаточне рішення щодо кандидата, але й перевірити сказане ним. Ви можете знайти в резюме назви минулих компаній та спробувати зв’язатися із роботодавцями чи керівниками, щоб поспілкуватися про кандидата на вакансію. Ще одним ефективним варіантом є перевірка соціальних мереж. Перегляньте, чим спеціаліст цікавиться, що постить, де буває, які фото публікує. Це допомагає зрозуміти краще людину, яку ви берете в якості робітника.

Хай вам пощастить у пошуку робочого персоналу!


Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору