UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Грошове питання
  5. Показник мінімальної зарплатні має збільшитися вдвічі

Показник мінімальної зарплатні має збільшитися вдвічі

19.06.2019 367Автор: Олександр Мавлідінов
Показник мінімальної зарплатні має збільшитися вдвічі

Показник мінімальної зарплатні має збільшитися вдвічі

19.06.2019     367Автор: 

Український уряд впевнений, що за два роки, заробітні платні українців гарантовано суттєво зростуть.

За даними Jobs.ua, прем’єр Гройсман у ефірі одного з вітчизняних телевізійних каналів, запевнив у тому, що темпи та тенденції зростання економіки України, прогнозовано дозволять за цей період вдвічі збільшити мінімальну заробітну платню.

Пан Гройсман впевнений, що подвоювання показників «мінімалки», має вплинути на суми реальних зарплат, які отримують українці. Досягти розміру вітчизняної мінімальної зарплатні у еквіваленті 300 умовних одиниць (за сучасним курсом), економіка країни може завдяки правильним інвестуванням та радикальної детінізації бізнесу.

Нагадаємо, що з 1 липня буде підвищений показник прожиткового мінімуму. Ці зміни торкнуться усіх вікових категорій наших громадян.

Це, черговий запланований крок реформ, призначених до покращення ситуації на ринку праці України. Звичайно, саме номінальне (офіційне) підвищення таких показників, як мінімальна заробітна платня, впливає на підвищення здобутків пересічних працюючих громадян, певною мірою.

Задля отримання заробітків, нарахування яких базується на затверджених законом показниках, працівник має бути, по-перше, офіційно працевлаштованим. А, як відомо, неофіційно працюючи люди, що отримують не обліковану зарплатню та зволікають внесення податків до бюджету країни – один з головних викликів у налаштуванні правильної роботи ринку праці країни.

Останні роки були відмічені дієвими змінами у напрямку детінізації ринку праці та «вибілювання» заробітних плат українців. При цьому, у таких питаннях, як офіційне працевлаштування та нарахування зарплат, залишається ціла низка схем, які використовують ті роботодавці, що намагаються зволікати від податків, які під час таких процесів, мають бути сплачені, згідно з законами України.

Звичка отримати «тут й зараз» реальні гроші, якими не треба «ділитися» із державою та які можуть бути більшими, ніж у випадках їх офіційного отримання, ще «губить» багатьох працьовитих українців. Мовчки підтримуючи такі дії, «сірі» працівники сприяють витримці шахрайських схем, завдяки яким, багато ефективних заходів щодо покращення економічної ситуації у країні, навіть не починають повноцінно функціонувати.

Тому, мінімалка- еквівалент 300 умовних одиниць – це, звісно, гарний знак. Але, справжній ефект таких збільшень можливий тільки у випадках, коли усі інститути ринку праці та його учасники намагаються протидіяти незаконним працевлаштуванням та заробітним платням. Коли цей процес досягне потрібного рівня прозорості та розуміння його переваг народом країни, такі актуальні сьогодні питання, як пенсії чи зростання відтоку кадрів з країни, закриються самостійно й дуже швидко.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору