UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Успішний бізнес
  5. Поради, як інтернет-магазинам завоювати міжнародні ринки

Поради, як інтернет-магазинам завоювати міжнародні ринки

28.10.2020 330
Поради, як інтернет-магазинам завоювати міжнародні ринки

Поради, як інтернет-магазинам завоювати міжнародні ринки

28.10.2020     330

Ваш інтернет-магазин «засвітився» на українському ринку – це прекрасно. Але завжди є, куди рости і розвиватися. І наступним кроком може стати успішний вихід на світові ринки. Наявність чіткого плану і розуміння своїх наступних кроків дозволить швидше досягнути цієї мети, а з порадами Jobs.ua, як інтернет-магазинам вийти на міжнародні ринки, ви значно полегшите собі завдання.

Пошук найактуальніших ринків збуту

Звичайно, найперше спадають на думку американський та західно-європейські ринки. Але китайський ринок електронної комерції давно переріс за масштабами американський, хоча з китайським ринком не все так просто, адже вам доведеться зіткнутися з дуже жорсткою конкуренцією з боку місцевих компаній.

Але одним з найоптимальніших підходів можна вважати вихід на інтернет-ринки сусідніх країн (Польща, Чехія, Латвія, Естонія). Чим ближче розташована країна, тим швидше і за дешевшими цінами покупець отримає свій товар.

Місцева аудиторія, аналіз конкурентів та необхідні для цього web-інструменти

Як і в ситуації з вітчизняним ринком, важливо знати дві речі: своїх конкурентів та свою аудиторію. Для пошуку вашої аудиторії чудово підійде Facebook Audience Insights – інструмент від фахівців Фейсбуку, який надасть необхідну інформацію про майбутніх покупців, щоб ви могли створити найбільш релевантну рекламу для приваблення «свого» клієнта.

Для пошуку і аналізу конкурентів підійдуть наступні web-інструменти: SpyFu, SEMrush или Buzzsumo. З їхньою допомогою ви зможете відстежувати «цифрове життя» своїх конкурентів у мережі та відслідковувати профільні новини.

Серед інших корисних і важливих інструментів виділимо наступні:

Facebook Ad Library. Застосовуючи цей інструмент, ви будете бачити, які підходи у рекламі використовують ваші конкуренти;

SimilarWeb проаналізує веб-сайти конкурентів і дасть змогу зрозуміти, які кроки необхідно здійснити, щоб саме ваш сайт потрапляв у топи видачі Google в окремо взятому регіоні.

Адаптація під місцеві реалії

Локалізація інтернет-магазину під реалії конкретної країни – наступне важливе завдання.

Важливо адаптувати ваш контент під місцеву аудиторію. Дослідження показують, що відсутність рідної мови на сайті інтернет-магазину суттєво знижує відвідуваність клієнтів та здійснення можливої покупки. Тому крім англійської версії сайту доведеться локалізувати весь контент під конкретну аудиторію.

Пам’ятайте, що грамотна адаптація інтернет-магазину дозволить йому успішно закріпитися на іноземному ринку. Цьому питанню варто приділити посилену увагу.

Інші важливі моменти

1. Створення місцевої служби підтримки

Щоб забезпечити високу якість обслуговування в країні, мовою якою не володієте, врахуйте наступні поради:

  • Заведіть поштові скриньки під конкретний регіон із заготовленими варіантами відповідей потрібною мовою;
  • Створіть чат-бот із поширеними питаннями і відповідями на них, а також окрему довідкову сторінку на сайті (FAQ) з усіма необхідними роз’ясненнями.

2. Місцева валюта, спосіб оплати

Надайте можливість майбутнім клієнтам розраховуватися місцевою валютою з використанням локальних платіжних систем. Дізнайтеся, яким способам доставки вони надають перевагу.

І не забудьте про місцевий час і дату. Ніби дрібниці, але подібні дрібнички теж відіграють важливу роль в майбутній довірі клієнта до вашого сайту і продукції.

Отже, з найважливішими порадами, як інтернет-магазинам вийти на міжнародні ринки, ви ознайомилися. Сподіваємося, вищенаведені поради допоможуть у просуванні вашого бізнесу в інших країнах. Успіхів у новому 2021 році!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору