UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Поради, як перестати боятися свого керівника

Поради, як перестати боятися свого керівника

13.03.2023 250
Поради, як перестати боятися свого керівника

Поради, як перестати боятися свого керівника

13.03.2023     250

Звичайно, ці поради будуть актуальні для тих працівників, які з певної причини бояться свого керівника. Що цікаво, причини цьому страху можуть бути як об’єктивні, так і цілком суб’єктивні. Портал з працевлаштування Jobs.ua ділиться з вами порадами, як перестати боятися свого керівника.

Гарні у вас конкурси, і начальство хороше…

А якщо без іронії, причини такої поведінки працівників – геть різні. Звичайно, всі вони беруть початок від того факту, що підлеглі і керівництво перебувають на різних рівнях субординації. Тому підлеглі обирають зазвичай одну з цих моделей поведінки: або підлещуються до начальства, або бояться і працюються так завзято, що це призводить до вигорання.

Авторитет і влада начальства, його можливість впливати на кар’єру працівників і викликає цей страх, який не завжди є виправданим. Розглянемо, як приборкати свої страхи перед начальством.

Працюємо з власною тривожністю

Як уже зазначалося вище, причини страхів підлеглих перед керівництвом можуть бути суто суб’єктивними. Найважче в цьому плані доводиться людям з підвищеною тривожністю. Тут простежується чіткий закономірний ланцюжок: власна тривожність продукує не пов’язані з реальністю страхи, які автоматично переносяться на начальство. А ще людям з підвищеною тривожністю важлива більше думка інших людей, ніж своя власна; страх критики, відсутність ініціативи та страх критики – теж сюди.

Які тут напрошуються висновки? Звичайно ж, працювати з власною тривожністю. Тільки так зможете перестати боятися свого керівника.

Поспілкуйтеся з іншими колегами стосовно взаємодії з керівництвом

Це не означає, що вам потрібно влаштовувати «опитування» серед інших працівників на тему, наскільки адекватно чи неадекватно поводиться ваше керівництво з підлеглими. Поговоріть з найбільш емоційно стійкими колегами щодо того, як вони спілкуються з начальством. І, що важливо, як реагують на критику з боку керівництва. Іноді такі працівники можуть дати справді гідні вашої уваги поради.

Не дозволяйте принижувати себе

Якщо керівник дозволяє собі надто багато – кричить або лається на вас, – важливо навчитися вибудовувати особисті кордони. Просто подумайте, що доброго вам принесе така робота, якщо вона продукує «тонни» стресу? Адекватний керівник не дозволить собі таку поведінку. І навіть якщо в нього випаде «поганий» день, він обов’язково перепросить потім за негідну поведінку. А токсичний і не подумає цього робити, бо йому всі винні, особливо – підлеглі.

І наостанок – розвивайтеся як особистість і професіонал!

Пам’ятайте, що намагатися за будь-яку ціну потоваришувати з керівництвом – не найкраща стратегія для підлеглого. Ідеальний варіант – сформувати професійні відносини. За необхідності запитуйте поради і озвучуйте зворотний зв’язок.

І, звичайно, покращуйте свої професійні навички і не припиняйте вчитися, дізнаватися щось нове. І якщо доведеться полишати компанію з токсичним керівником на чолі, ви зробите це з легкою душею.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору