UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Позбавляємося від стресу на роботі за допомогою паперу і ручки

Позбавляємося від стресу на роботі за допомогою паперу і ручки

17.10.2022 279
Позбавляємося від стресу на роботі за допомогою паперу і ручки

Позбавляємося від стресу на роботі за допомогою паперу і ручки

17.10.2022     279

Проблема стресу на робочому місці стала ще актуальнішою під час війни, ніж до того. А останні роки, не забуваємо, теж потріпали нам нерви (хоча в порівнянні з війною це ніщо). То як позбавитися від гніву та злості на роботі, та ще й екологічно, щоб без алкоголю, сварок і конфліктів? Це можна зробити за допомогою паперу і ручки. З деталями цієї методики портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує ознайомитися нижче.

Перш ніж відмовлятися – спробуйте

На перший погляд ця порада видасться вам досить банальною і не вартою увагу. Але не відмовляйтеся зопалу, спершу спробуйте. І пробувати потрібно саме тоді, коли відчуваєте, що злість, негатив та інші неприємні відчуття готові виплеснутися на оточуючих вас людей: колег, друзів чи просто випадкових людей, яким не пощастило опинитися поруч. Або навіть клієнтів, а втрата кожного клієнта в наш час – це нерозумно і нераціонально. Отже, берете декілька листків А4, берете олівця чи ручку – і вивантажуєте всю свою ненависть туди. Важливо не зупинятися, поки не «випишете» всю свою злість.

Мабуть, ви вже готові махнути рукою і забути про цю чудову пораду. Мовляв, нема часу займатися подібними дурницями. Але весь секрет полягає в тому, що ви пишете все що завгодно, не вибираючи слова і вирази, і це сприяє ще більший розрядці. Наприклад, можете писати щось на зразок: «Як же мене дістали ці кляті *** іранські мопеди, як мене дістав цей кремлівський *** дід, все життя через вас іде шкереберть!». І далі, і тому подібне. Хочете писати найгірші слова, які тільки знаєте – пишіть. Ця методика саме це й передбачає – щоб ці погані слова дісталися листкам паперу, а не були сказані в очі близьким людям, колегам, начальству. Щоб потім не довелося перепрошувати за зопалу сказане (чи навіть зроблене); а такі ситуації, не забуваємо, це додатковий стрес на додачу до всього іншого стресу, який відчувають зараз українці.

Чому це не марна трата часу?

Давайте розберемося, чому це не марнування вашого часу, радше навпаки. Гадаєте, витратити десять чи навіть п’ятнадцять хвилин на подібне «розвантаження» – це багато і воно того не вартує? А що, якщо в такі моменти ви скажете чи зробите щось таке, про що потім доведеться пошкодувати? І в результаті на вибачення та нерви згається значно більше часу.

Дудлінг як заміна лайливим словам і прокльонам

Яка альтернатива прокльонам та лайці на адресу кремля і всіх тих паскудних створінь, які розв’язали війну проти нашої країни? Спробуйте пригасити свої емоції за допомогою дудлінгу, механічного малювання закарлючок. Зазвичай дудлінг рекомендується як чудовий спосіб підвищення концентрації та уваги, для творчого натхнення та креативності. Але які часи – така й креативність. А не хочете виписувати закарлючки і маєте хист до малювання – вкривайте листки малюнками, і тут теж можете не вибирати, як-то кажуть, «слова».

Словом, терапевтичний ефект від таких занять гарантований. Спробуйте цей екологічний метод розрядки від негативу, і якщо він вам реально допоможе – обов’язково поділіться з друзями та колегами.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору