UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Прагнете працювати в медіа? Ось що потрібно для цього

Прагнете працювати в медіа? Ось що потрібно для цього

17.04.2023 2597
Прагнете працювати в медіа? Ось що потрібно для цього

Прагнете працювати в медіа? Ось що потрібно для цього

17.04.2023     2597

Що цікаво, кар’єру медійника можна збудувати навіть без профільної освіти. Що для цього потрібно, з’ясовував Jobs.ua.

Який напрямок вас приваблює?

Ви можете стати не лише журналістом чи редактором. Є ще продюсери, діджитал-стратеги, smm-спеціалісти, фотографи, PR-менеджери і не тільки. Можливо, вас приваблює робота зі звуком чи відео, або ж написання сценаріїв для відеороликів, освоєння монтажу. Дизайнери чи ілюстратори теж можуть працювати в медіа.

Словом, в медійному середовищі затребувані спеціалісти різного профілю. Що ближче до душі – на ту професію й орієнтуйтесь.

Вміння працювати з інформацією

Але всі перераховані вище професії мають одну схожу рису, якщо прагнете працювати в медіа. Тут цінується вміння швидко обробляти інформацію, вміти виділяти головне, орієнтуватися в трендах та інформаційних потоках. Фактчекінг, тобто перевірка фактів – теж сюди. Без цього важливого вміння медійне джерело може швидко втратити довіру. Втратити – легко, чи не так? А от повернути цю довіру буде значно важче.

Налагоджуйте зв’язки

Корисні контакти в цій сфері дуже вирішують. Навіть якщо ваші друзі не є медійниками – швидше за все, вони знають когось, хто працює в медіа. Попросіть організувати вам зустріч, а на зустрічі розпитайте цю людину, як вона розпочинала свій шлях, що потрібно знати насамперед і т.д.

Якщо ви з великого міста, відвідуйте конференції та інші заходи, які організовують представники медіа. Запишіться на курси, які організовують великі медіа-компанії, дізнайтеся про можливість стажування в них. Навіть якщо на початках вас переслідуватимуть невдачі та відмови, ваш список корисних контактів суттєво виросте.

Самостійно практикуйтесь

Спробуйте оживити свої сторінки в соцмережах цікавими дописами. Почніть вести свій блог, розповідайте там, що вас цікаво і в чому ви розбираєтесь. Запропонуйте благодійним організаціям допомогу у веденні та публікації дописів – так ви здобудете цінний досвід, та ще й зробите корисну справу. Коротше, в нашу цифрову епоху можна практикуватися на будь-яку медійну посаду, не полишаючи свій дім. Зручно, корисно і не треба нікуди йти.

Попрацюйте над портфоліо

Наповніть своє портфоліо успішними проєктами, які продемонструють ваші сильні сторони. Якщо немає потрібно досвіду – пропонуйте знайомим та друзям послуги безкоштовно – але за умови, що виконану роботу ви додасте до свого портфоліо. До речі, можна навіть додати посилання на свій блог чи сторінку в соцмережах з великою кількістю підписників, якщо така є.

Шукайте можливість для стажування

Це ідеальний варіант, якщо прагнете працювати в медіа. Програми стажування дадуть вам той необхідний досвід, який згодом приведе в бажану професію і дозволить повноцінно заробляти. Поцікавтеся, які медійні компанії та установи у вашому місті готові стажувати новачків. Навіть у випадку невдачі як мінімум збагатиться ваше портфоліо.

І пам’ятаємо найважливіше – не сидіти на одному місці, склавши руки і нічого не робити. Так точно не вийде потрапити на роботу в медіа.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору