UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Привчати дітей до розкоші… чи улюбленої справи?

Привчати дітей до розкоші… чи улюбленої справи?

18.10.2021 322
Привчати дітей до розкоші… чи улюбленої справи?

Привчати дітей до розкоші… чи улюбленої справи?

18.10.2021     322

Часто батьки у прагненні дати дітям все необхідне захоплюються цим бажанням і привчають дитину до розкоші. Але чи дійсно це настільки необхідно – з дитинства привчати до безмежного достатку та вседозволеності? Чи краще прищеплювати інші цінності, щоб дитина дорослішала з почуттям відповідальності та розумінням того, що працювати – це не ганьба і не сором? Давайте поміркуємо про це разом із Jobs.ua, адже діти – це не лише ваше майбутнє, а й майбутнє усієї країни.

Чим небезпечна розкіш для дитини?

Найперше – збиваються «моральні» орієнтири. Навіть якщо донька чує раз за разом, що суконь від Valentino мало не буває, а сумочок від Dior – тим паче, будьте певні, що дитина сприйме ці слова як важливий орієнтир у своєму житті, як конкретну настанову. Коли вона виросте, факт відсутності суконь чи сумочок з нової колекції буде засмучувати її більше, ніж особистий розвиток та самовдосконалення. Або допомога ближнім, якщо вони гостро її потребують. Або ж самореалізація в певній сфері (список можна продовжувати).

Бажали б ви такого своїй дитині? Щоб вона зростала нещасною і не вміла отримувати задоволення від практичної діяльності, чим би вона не займалася в майбутньому? Навряд чи. Але заможні батьки часто не розуміють таких речей, і балують дітей понад міру.

Чому так відбувається? Давайте поміркуємо.

Що краще – бути творцем чи споживачем?

Предмети розкоші – це привілей багатих людей, адже люди з меншим достатком не можуть дозволити собі дорогий швейцарський годинник чи картину відомого художника (або художниці). Дитина, зростаючи в таких умовах з дитинства, швидко звикає до великої кількості статусних речей, і, дорослішаючи, не уявлятиме без них свого життя.

Хтось скаже – «це просто прагнення дати дітям все найкраще». Так, це чудове прагнення, але чи варто давати дітям «понад міру»? Наприклад, навіщо семи- чи восьмилітнім дітям айфон останньої моделі? А безграничний гардероб із речами тільки класу «люкс» – невже в цьому теж є велика потреба? Уявіть, як дитина прив’яжеться до цього світу речей. І успіх у житті, і своє особисте щастя вона буде нерозривно пов’язувати з кількістю матеріальних благ навколо себе. Але з матеріальними благами цікава річ виходить: якщо немає внутрішнього відчуття комфорту, спокою, – купівля дороговартісної речі принесе задоволення лише на деякий час. А потім знову потрібно побалувати себе чимось страшенно дорогим, бо все набридло і потрібна нова доза дофаміну від володіння статусною річчю. Але цей процес буде продовжуватися до безкінечності, хіба ж не так?

Погоджуєтесь із цим формулюванням, яке було згадане на початку статті – що діти це не лише ваше майбутнє, продовження вашого роду, а й майбутнє усієї країни? І світу, якщо на те пішло, адже хтось виросте та поїде навчатися за кордон (і там залишиться), або вже в дорослому віці переїде в іншу країну. Хочеться, щоб вони везли туди тільки найкраще, чи не так? А що найкраще може бути у ваших дітей, як не їхня цілісно сформована та повноцінна особистість, якій з дитинства прищеплювали любов до праці, повагу до інших людей, потяг до прекрасного? А також до саморозвитку і бажанням займатися улюбленою справою.

Тому чи не краще – привчати своїх дітей до того, щоб бути творцем, а не ставати на шлях споживацтва? Адже в останньому випадку батьки ризикують тим, що дитина й надалі, у дорослому житті, житиме за принципом «я є те, що в мене є і що я споживаю». А про те, як навчати дітей розвивати власні проекти, можете прочитати за ось цим посиланням.

Читайте також

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору