UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Професії, які вже незабаром може замінити штучний інтелект

Професії, які вже незабаром може замінити штучний інтелект

29.03.2023 660
Професії, які вже незабаром може замінити штучний інтелект

Професії, які вже незабаром може замінити штучний інтелект

29.03.2023     660

Штучний інтелект вже зараз готовий замінити два десятки професій, якими поки що займаються лише люди. Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua пропонує вам з’ясувати, чи є в цьому списку ваша професія.

Професії, які вже під «прицілом» штучного інтелекту

Офісні працівники, які відповідають за введення та опрацювання даних – тому що швидкість і точність штучного інтелекту значно перевищує людські можливості.

Працівники служби підтримки клієнтів – з комунікацією та «емпатією» в штучного інтелекту, як не дивно, все в порядку. Чого не скажеш про людей в окремо взятих випадках, звісно. Не забуваємо також про стресові і важкі дні, притаманні людям і не притаманні ШІ.

Коректор. Увага до деталей – важлива складова цієї професії. І навіть якщо над статтею чи книгою попрацював дуже уважний коректор, це ще не означає, що книга чи прес-реліз компанії будуть без помилок. А ось штучний інтелект може позбавити всіх цих недоліків.

Бухгалтер – математичні навички та уважність до цифр, властиві цій професії, теж можна буде в майбутньому перекласти «на плечі» штучного інтелекту.

Перекладач. Штучний інтелект активно вчиться нюансам і лінгвістичним особливостям кожної мови. Звичайно, в майбутньому перекладачі нікуди не зникнуть, але в багатьох моментах їх зможе замінити ШІ.

Копірайтер. Цей фахівець відповідає за креативно і грамотно написані тексти. Для ШІ написання статей не складе жодних труднощів. Головне, це правильно і коректно сформулювати для нього завдання.

Маркетологи. Зібрати необхідні маркетингові дані та проаналізувати їх – з цим ШІ впорається без проблем. Та ще й запропонує можливі варіанти вирішення тих чи інших проблем.

Менеджер соціальних медіа. Представники нової відносно професії відповідають за створення, керування і наповнення цифровим контентом акаунтів компанії в соцмережах. Штучний інтелект цілком може виконувати й такі функції.

Віртуальний помічник – ніхто з людей так не впорається з багатозадачністю та ідеальною організацією праці, як штучний інтелект. Прогнозується, що в найближчому майбутньому чимало фахівців замість людей матимуть віртуального помічника.

Репортер новин – факт-чекінг та написання новин телекомпанії з часом почнуть доручати штучному інтелекту. Звичайно, живу людину в кадрі не заміниш, але перевірку фактів, написання та редагування новин можна сміливо делегувати «комп’ютерному мозку».

Турагент. Планування поїздок, пошук найкращих та оптимальних маршрутів для закордонних мандрівок – з цими завданнями ШІ теж впорається на «ура». Якщо й повністю не замінять роботу турагентів, то стануть їхніми незамінними помічниками.

Репетитори та вчителі. Поки що штучний інтелект інтенсивно навчається, і вже невдовзі зможе замінити репетиторів та вчителів. Подача нових знань з цікавими прикладами, тестування учнів та визначення їхніх здібностей… так, це не фантастика, ці завдання можна повністю передоручити ШІ.

Що ж залишиться людям?

Звичайно, повністю штучний інтелект не зможе замінити людину. Так, інтелектуальні чат-боти можуть суттєво полегшити життя, але багатьом фахівцям не доведеться «переживати» за своє робоче місце. Найперше це стосується професій, які вимагатимуть максимальної точності і від яких залежатиме людське життя.

Що цікаво, от кому точно не загрожує ШІ – так це будівельникам. Та й усім дотичним до ремонту і зведення будівель професіям.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору