UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Робота вашої мрії
  5. Професія письменника - як заробляти на життя, поки пишете великий роман

Професія письменника - як заробляти на життя, поки пишете великий роман

13.11.2020 515
Професія письменника - як заробляти на життя, поки пишете великий роман

Професія письменника - як заробляти на життя, поки пишете великий роман

13.11.2020     515

Письменництво – нелегке ремесло, бо створення роману потребує чимало часу і сил. І весь цей час потрібно за щось жити. То ж які суміжні сфери діяльності можна опанувати, поки ви пишете великий… ні, не так – Великий роман? Jobs.ua дізнавалися про це і хочуть повідати й вам.

Кілька слів про письменницьке ремесло

Припустимо, у вас з’явилася чудова ідея. Велика ідея, яка заслуговує на те, щоб приділити їй, можливо, не один рік життя. Ви пораділи її появі і з ентузіазмом поринули в написання книги. Можливо, вас навіть відвідували думки полишити теперішнє місце роботи, особливо якщо дозволяє фінансова подушка. Але письменницьке ремесло, хоч і несказанно благородне, бо кого, як не письменників, можна вважати совістю суспільства і голосом їхнього покоління, але поряд з тим і надзвичайно важке заняття. Писати щодня і при цьому зберігати величезну мотивацію, не видихнутися на пів дорозі і не зійти з дистанції – під силу далеко не кожній людині. Адже Велика ідея – це лише 5% успіху від усієї затії. Решту 95% становить щоденна копітка праця і постійне самовдосконалення на шляху до омріяної мети.

І завжди хочеться вірити в найоптимістичніший варіант розвитку подій: ви відшукали прекрасну ідею, написали беззаперечний хіт, зацікавили велике видавництво, і ось уже ваша книга красується на вітринах магазинів, її розкупляють мов гарячі пиріжки, а ви направо-наліво роздаєте інтерв’ю модним блогерам та журналістам. Без сумнівів, кожен з тих особливих людей, які з дитинства тяжіють до написання історій, мріяли про подібний сценарій. Але в реальності досягти поставленої цілі буває значно важче, але це не причина, щоб здатися і полишити свою мрію напризволяще. Тому на певному етапі може виникнути питання – які суміжні професії опановувати, поки пишете великий роман?

Варіанти суміжного заробітку для письменника

Розглянемо наступні варіанти роботи, пов’язаної з письменництвом:

  • Писати сценарії для передач, ігор та блогів;
  • Копірайтинг;
  • Журналістика;
  • Ведення блогів.

Написання сценаріїв

Писати сценарії можна для свят, для тематичних передач на телебаченні та youtube-каналів, і найцікавіше – для комп'ютерних ігор. Остання сфера діяльності активно розвивається в наш час, і багатьом комп'ютерним студіям потрібні таланти, які зможуть вдихнути життя в їхню гру, розробляючи неординарних персонажів, сюжетні ходи в грі та цікаві квести. Розробка сценаріїв для комп’ютерних ігор – це також чудове джерело заробітку, поки ви писатимете свій роман.

Копірайтинг, журналістика і ведення блогів

Копірайтинг і журналістика дозволить вам виробити в собі звичку багато писати, вчитися знаходити нові підходи для вираження своїх ідей, допоможе розширити словниковий запас. Пишучи на цікаві теми, ви дізнаєтеся багато нового, а нові порції інформації для кожного письменника життєво важливі, бо ніколи не знаєш, що знадобиться героям на наступній сторінці роману.

Можна писати для газет і журналів, для онлайн-ресурсів. Існує чимало фрілансерських сайтів, на яких, щоправда, присутня велика конкуренція, але за місце під сонцем поборотися можна. Можете спробувати також вести блоги відомих людей, підлаштовуючись під їхній стиль подачі матеріалу. Заодно прокачаєте важливе вміння для письменника – опановувати різні стилі ведення розповіді.

Портфоліо для майбутніх видавництв

Це теж важливий момент. Працюючи за суміжними напрямками діяльності, ви наповнюватимете своє портфоліо. Для чого це потрібно? Так, коли ви прийдете у видавництво з готовим романом, вам не доведеться заповнювати резюме, але ваші суміжні досягнення зіграють свою роль і нададуть певної ваги в очах редакторів і власників видавництв. Також це дозволить завести нові знайомства і виробити в собі нові навички. А натрапивши на однодумців, може з’явитися додаткова можливість, щоб просунути свій твір. Та й обмін досвідом також зайвим не буде.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору