UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Професія UI/UX дизайнера – ввійти в ІТ, не вміючи програмувати

Професія UI/UX дизайнера – ввійти в ІТ, не вміючи програмувати

30.05.2022 631
Професія UI/UX дизайнера – ввійти в ІТ, не вміючи програмувати

Професія UI/UX дизайнера – ввійти в ІТ, не вміючи програмувати

30.05.2022     631

Поговоримо сьогодні про таку цікаву креативну професію зі сфери ІТ, як професія UI/UX дизайнера. Якщо ви творча людина – можливо, настав час, щоб уважніше приглянутися до цієї професії? Можливості для розвитку тут, як і в сфері розробки, практично безкінечні. Давайте розглянемо разом із Jobs.ua деякі аспекти цієї професії, а також з’ясуємо, що зупиняє людей від переходу в ІТ.

UI/UX дизайнер – чим він займається?

Цей дизайнер проєктує візуальний вигляд сайту. Абревіатури UI/UX розшифровуються як user interface (тобто інтерфейс користувача) та user experience (досвід користувача). Це дві важливі сторони дизайну, і в наш час їх виконує, як правило, один фахівець.

Як бачите, вміти кодити не потрібно. А якщо ви творча людина, з розвинутим відчуттям прекрасного та не менш розвинутим почуттям стилю – цю професію ви опануєте без особливих проблем. Звичайно, декілька місяців доведеться сумлінно попрацювати, але результат вартує витрачених зусиль. Поцікавтеся, скільки отримує UI/UX дизайнер – фінансова мотивація теж може підштовхнути вас рухатися вперед.

Пам’ятайте, що найбільші перепони, які постають перед людьми, які подумують про перехід в ІТ-сферу – це страх, що не вийде. І банальні лінощі, а також невміння організувати власний час. Про тайм-менеджмент та розвиток софт скілів ми згадували у цій статті. Зазирніть сюди, вам буде корисно почитати про софт скіли, якщо подумуєте стати «світчером».

Як почати навчатися, щоб ефективно та безкоштовно?

Все дуже просто, друзі, і тут потрібні два фактори – ваше бажання і мотивація досягати нових цілей, та регулярність занять. Застосовуємо той самий принцип, що й при вивченні англійської – краще 20 хв щодня займатися, ніж 2 год – 1 раз в тиждень. Повірте, коли ви почнете занурюватися в процес навчання, відчувати радість творчості і розуміння того, що все виходить – повірте, ці 20 хвилин щодня легко перетворяться на ті ж самі 2 години щоденних занять. Чи навіть 4-6 годин, чому б і ні? Все залежить тільки від вас, бо на YouTube ви знайдете чимало навчального якісного контенту. Безкоштовного, ясна річ. Гугліть за запитом Figma з нуля (як варіант, Figma з 0). Заведіть нотатник і з ручкою чи олівцем в руках вивчайте цей потужний сервіс, який дасть вам можливість проектувати макети сайтів з нуля.

Фінансова мотивація – це добре чи погано?

Фінансова свобода значно розширює ваші горизонти. А розширення горизонтів – це добре, так і повинно бути. Тому не забувайте також нагадувати собі, що в сфері ІТ достойно платять, і все, що вам потрібно, щоб опанувати цю ІТ-професію – це поставити, приміром, ціль на це літо. Три місяці наполегливого навчання поміж основною роботою та іншими справами. А якщо ви педагог за освітою – ви матимете влітку чимало часу, щоб приділити час власному саморозвитку. Нашій країні потрібні талановиті та розумні люди, а професії зі сфери ІТ вчать мислити логічно і творчо, вчать правильній та ефективній комунікації з іншими людьми (polite English, «ввічлива англійська»).

До речі, навички програмування UI/UX дизайнеру аж ніяк не зашкодять. Це додаткові можливості для кар’єрного розвитку. Але не переживайте, в програмістські «талмуди» вам пірнати не доведеться.

Читайте також

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору