UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. П’ять ефективних інструментів для розвитку вашої кар’єри та здібностей

П’ять ефективних інструментів для розвитку вашої кар’єри та здібностей

29.09.2022 557Автор: Лоліта Платошкіна
П’ять ефективних інструментів для розвитку вашої кар’єри та здібностей

П’ять ефективних інструментів для розвитку вашої кар’єри та здібностей

29.09.2022     557Автор: 

Безперервний розвиток кар’єри та здібностей на будь-якому етапі вашої діяльності говорить про ваш професійний рух. Кар’єрний розвиток неможливий без прагнення, цілеспрямованості, конкретних дій, що визначають ваш успіх та ріст. Використання наступних п'яти ефективних  інструментів допоможуть вам у розвитку ваших здібностей та розвитку кар’єри, якщо застосовувати їх відповідним чином у професійній діяльності.

П’ять інструментів, що допоможуть розвивати ваші кар’єрні здібності

Застосовуйте наступні інструменти на роботі та в кар’єрі, щоб ефективно скласти власний кар’єрний план та втілити його в життя.

Створення кар’єрної мапи

Для кожної людини кар’єра - це можливість власної самореалізації через професійну діяльність. Планування власної кар’єри краще розпочинати ще при вступі в ВНЗ, визначившись зі сферою діяльності та професійною спрямованістю. На жаль, не всі навчальні заклади беруть активну участь в профорієнтаційній роботі учнів, тому часто планування майбутнього проходить для дітей неусвідомлено. Проте досвід першої роботи дає змогу визначитись з подальшим кар’єрним рухом. Jobs.ua рекомендує в цей час зайнятися створенням кар’єрної мапи, що створений виконувати функцію вашого навігатора при постановці та досягненні вашої мети та цілей. Три основні компоненти, щоб створити кар’єрний план: вибір напрямку й мети розвитку, визначених поетапний шлях розвитку, необхідні ресурси для реалізації.

SWOT-аналіз здібностей

Цікавий інструмент, що запозичений з маркетингу - SWOT. Пропонуємо використати основну суть цього інструменту задля вашого кар’єрного розвитку. SWOT-аналіз визначає ваші: Strength - сильні сторони, Weakness - слабкі позиції, Opportunities - можливості, на які не маєте впливу, Threats - загрози, на які не можете впливати. Як ви вже зрозуміли, інструмент здатен визначити ваші сильні, слабкі сторони, можливості та ресурси, перепони на шляху до вашої мети. Даний інструмент дуже корисний і його можна застосовувати не тільки для аналізу власних здібностей, прикладіть його до будь-якої справи, починання чи задачі - також спрацює.

Кар’єрні консультації

Кар’єрний консультант потрібен час від часу кожному. Це змога для багатьох спеціалістів подивитися на свій професійний шлях з боку, дозволити спеціалісту застосувати власні методи та техніки, щоб допомогти визначити, скорегувати напрямок вашої кар’єри. Багато компаній вже практикують та запрошують кар’єрних консультантів для роботи з командою чи окремо з кожним спеціалістом. Така практика є ефективною і приносить свої дієві результати.

Постановка SMART цілей

Чітко і правильно поставлені цілі вашого розвитку - запорука вашого успіху. Запозичений так само з маркетингу інструмент SMART цілей дозволить вам точно й чітко визначати для себе цілі для подальшого професійного шляху. Ця система цілевизначення включає: Specific - конкретика, Measurable - вимірюваність, Achievable - досяжність, Realistics - реалістичність, Timed - часовий період. Спробуйте використати цю схему для досягнення ваших конкретних цілей.

Допомога та поради ментора чи то наставника

Не забувайте звертатися про допомогу ментора, наставника, більш досвідченого спеціаліста, що працює в компанії довгий час. Просіть поради та діліться власними інформативними пошуками та досвідом.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору