UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Рекрутерам на замітку: як писати вакансії, щоб привабити достойних кандидатів?

Рекрутерам на замітку: як писати вакансії, щоб привабити достойних кандидатів?

27.02.2023 463
Рекрутерам на замітку: як писати вакансії, щоб привабити достойних кандидатів?

Рекрутерам на замітку: як писати вакансії, щоб привабити достойних кандидатів?

27.02.2023     463

Мабуть, кожен рекрутер мріє про те, щоб персонал відшукувався легко, позиції закривалися швидко, а кандидати були достойними людьми і сумлінними працівниками. Звичайно, це утопічна ідея, бо хіба буває щось ідеальне в житті? Але шанси на приваблення достойних кандидатів збільшаться, якщо рекрутер навчиться створювати цікаві тексти до опису вакансій. Які тут можуть бути цікаві ідеї – читайте в матеріалі від Jobs.ua.

Грамотність – це чудово, але…

Бездоганний текст, написаний без граматичних, орфографічних чи будь-яких інших помилок – це чудово, але є одне «але». Щоб привернути увагу здобувача, примусити його затриматись, вчитуватися у вашу вакансію, зацікавитися вашою компанією – одного бездоганного тексту недостатньо. Опис вакансії написаний добре, якщо викликає емпатичну реакцію. Тому й не дивно, що роботодавці частіше звертають увагу на творчо продумані та написані резюме.

Тоді чому рекрутерам не робити те саме?

Сухість і шаблонність краще залишити для звітів

Погодьтеся, потенційний кандидат швидше зверне увагу на дотепно написану вакансію, ніж на стандартний перелік робочих обов’язків. А якщо опис вакансії змусить його посміхнутися – це ще плюс один бал до креативності та оригінальності рекрутера (а може, навіть і не один). І навіть якщо про вашу компанію пошукач почув уперше, шанси на те, що він погуглить про неї, збільшуються в рази.

І цьому є цілком логічне пояснення. Будь-якій адекватній людині з амбіціями та інтелектом хочеться не просто працювати, не просто ходити на роботу і отримувати за це зарплату – а ще й працювати з цікавими і творчими людьми.

Отже, дотепність і креатив. Але з цими речами треба поводитися акуратно, щоб не перегнути палицю. Добре те, що в міру, чи не так?

Зазначте про бонуси та переваги

Про цей важливий аспект роботи теж не забудьте зазначити у вакансії. Буде дуже добре для вас як рекрутера і для вашої компанії, якщо цей список буде на декілька пунктів довшим, ніж у компанії-конкурента. Творіть цей пункт в описі до вакансії під гаслом «Згадати все»: оплачувані обіди, переваги вашої медичної страховки, безкоштовні уроки англійської, зал та комфортний офіс тощо.

Чесність теж вітається

Звичайно, лукавити з усіма згаданими вище моментами краще не треба. Оптимальний варіант – чесно повідати здобувачу в описі вакансії, що ви очікуєте від нього. І що може дати ваша компанія взамін життєвого часу цієї людини і її професійних навичок. Розкажіть й те, скільки в майбутньому займає етап навчання чи адаптації.

Орієнтуйтесь на цей шаблон

Навіть створюючи найдотепніший опис вакансії в світі, орієнтуйтеся на ось цей шаблон:

  • Спершу поінформуйте про вашу компанію та бренд,
  • Посадові обов’язки кандидата,
  • Вимоги до нього (куди ж без них?),
  • Переваги роботи у вашій компанії,
  • Бонуси та кар’єрні можливості для майбутнього працівника.

Візуал і SEO – ще два плюсики до кожної вакансії

А щоб вакансія легко індексувалася пошуковими системами, рекрутер – або сам, або з допомогою SEO-спеціаліста – повинен грамотно розбавити опис вакансії ключовими словами та фразами. Зловживати ними не потрібно, але якщо ви маєте бодай трохи уявлення про специфіку роботи SEO-спеціаліста, ви й так це знаєте.

Не забуваємо про візуальну складову в описі вакансії, якщо це доцільно. Візуальні ефекти підвищать впізнаваність бренду і привабити достойних кандидатів. Що нам, зрештою, й потрібно.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору