UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Робочі поради які допоможуть розвивати кар’єру на ремоуті

Робочі поради які допоможуть розвивати кар’єру на ремоуті

2.07.2023 512Автор: Лоліта Платошкіна
Робочі поради які допоможуть розвивати кар’єру на ремоуті

Робочі поради які допоможуть розвивати кар’єру на ремоуті

2.07.2023     512Автор: 

Кар’єрний розвиток - важливий ключовий аспект кожного спеціаліста та професійний стимул його розвитку особистісного потенціалу. Саме тому так важливо бути відкритим до змін, постійно навчатися чомусь новому у своїй сфері діяльності та зростати професійно. Саме сьогодні, коли країна знаходиться у військовому стані, так важливо розвивати себе професійно, наближуючи перемогу та відкриваючи для себе та країни більші перспективи. Щоб мати конкурентні переваги на українському чи міжнародному ринку рекрутингу, необхідно підтримувати свої навички та вміння на високому рівні, постійно розвиватися. Більшість спеціалістів змінили формат роботи, багато з них перейшли на дистанційний. Для деяких спеціалістів такий формат став справжнім випробуванням, до якого ще слід було пристосуватися: труднощі з самоорганізацією, проблеми з самовигоранням, брак спілкування, відсутність розуміння конкуренції, труднощі у визначенні подальших перспектив професійного зростання. Однак, попри труднощі, з якими стикаються люди в Україні, спеціаліста знаходять нові способи та шляхи для розвитку кар'єри. До того ж все більше компаній вибудовує власні системи та можливості професійного зростання в нових умовах.

Чому і наскільки важливо навіть на ремоуті займатися розвитком кар’єри?

Тому що це надає вам стабільність та забезпечує фінансовою незалежністю. Адже розвиток кар’єри напряму пов’язаний із рівнем заробітної плати та рівнем вашого фінансового статку.

Тому що це застава вашого професійного розвитку. Це дозволяє вам отримати більше знань та навичок, відкриває для вас нові можливості в професійному житті. Це ще й ключовий фактор в розширенні можливостей, зміцненні знань та навичок, що дозволяє вам бути більш компетентними та кваліфікованими спеціалістом у своїй сфері.

Тому що це робить вас конкурентним на ринку праці. Адже роботодавці вимагають від здобувачів працівників високої якості та ефективності роботи. Ті, хто не розвивають свою кар'єру, можуть втратити свої робочі місця та залишитися без можливості знайти нову роботу. Отже, розвиток кар'єри дозволяє зберігати та підвищувати рівень власної конкурентоспроможності.

Тому що це дає потужний саморозвиток. Коли ви постійно знаходитесь в пошуку, вивченні нового, проходженні курсів, тренінгів, набуття досвіду роботи в нових проєктах - все це дозволяє вам розширювати свої знання та навички, а також дозволяє розвивати в собі нові таланти та здібності.

Це ще надає вам й соціальний статус. Разом з розвитком кар’єри, підвищенням рівня ваших професійних знань, підйому по кар’єрних сходинках, підвищується ваша репутація та авторитет, що відкриває нові можливості, знайомства та перспективи.

Ефективні поради: як розвивати кар’єру на ремоуті

Наступні поради допоможуть вам ефективно розвивати свою кар'єру та досягати успіху в просуванні по кар’єрних сходинках. Користуйтесь цими порадами, щоб завжди залишатися конкурентним на ринку праці.

Займайтеся сторонніми проєктами

Звісно, не робіть це на основній роботі. Однак робота над проєктом поза основним місцем роботи дає можливість спробувати щось інше, проявити творчість і креатив, навчитися нового. Створення стороннього проєкту - це не обов’язково про заробіток, ніж про збагачення досвідом, знайомствами, навичками, а також внутрішнє професійне задоволення та наснагу. Ви можете навіть почати вести власний блог, яки допоможе опанувати не лише основи сторітелінгу та мистецтво влучних заголовків, а й навчитися дизайну, фотографії та створенню привабливого контенту. Просуваючи блог, ви також зможете завести нові знайомства, прокачати особистий бренд та додати ваги своєму резюме, профілям в соцмережах. Навіть така діяльність навчить вас керувати власним маленьким проєктом і планувати активності. 

Беріть участь у волонтерстві

Саме волонтерські програми допомагають не тільки знайти сенс у власній діяльності, а й розбавити професійну рутину. Ви можете брати участь одноразово чи на постійній основі стати волонтером певної організації. В наш час до волонтерської діяльності можна долучатися віртуально і не обмежуватися географічним розташуванням. Все це наповнить вас та дасть можливість додатково розвивати власну кар’єру та опанувати новими вміннями чи комунікаціями. 

Знайдіть для себе ментора

Коли спеціаліст має певний досвід в роботі, то він може скористатися допомогою ментора, щоб отримати практичні поради щодо подальшого власного руху та отримання необхідних навичок, що можуть не вистачати в роботі. Щоб обрати собі ментора, ви повинні чітко розуміти, спеціаліст з якими навичками та досвідом вам потрібен, якої саме допомоги ви потребуєте та очікуєте, для яких цілей вам потрібна менторська підтримка. Не варто заглядатися на неосяжних блогерів чи лідерів думок вашої сфери. Достатнім буде придивитися до спеціалістів, які на два чи три роки попереду у кар’єрному розвитку. Ви можете навіть попросити про менторство знайомих з вашої власної мережі контактів, які розділяють ваші цінності та погляди на професійні питання.

Формуйте власне ім’я чи особистий бренд

Не покладайте ідеї будувати власне професійне ім’я чи особистий бренд в мережі. Створення власного бренду дає змогу підкреслити ваші сильні сторони, розповісти про ваші досвід, знання та навички. За його допомогою ви заочно формуєте довіру до себе як до професіонала. Навіть якщо люди не мали змоги з вами познайомитися в реальному житті, потрапивши на вашу сторінку чи сайт одразу будуть мати інформацію про те, чим ви захоплюєтесь чи займаєтесь. При пошуку роботи вам легше буде розповідати про себе чи достатньому буде зіслатися на канали, чи сайти персонального бренду, щоб роботодавець склав про вас враження чи думку.

Приєднуйтесь до професійної спільноти

На сьогодні в мережі ви можете знайти безліч каналів, особистих сторінок інфлюенсерів, що діляться безцінною інформацією професійною інформацією. Вони можуть стати у пригоді при прийнятті важливих рішень. Для вас це ще й можливість запитати у колег по спільноті, як подібні рішення відобразилися на діяльності їхніх компаній. Спільноти також можуть виконувати роль групи професійної підтримки. А для початківців це ресурс та джерело інформації про вакансії у сфері та чесних відгуків про компанії.

Розширюйте базу корисних знайомств та нетворкінгу

Нетворкінг — це ваша особиста професійна мережа корисних знайомств у вашій та інших сферах. Розширювати коло професійних знайомств можна на різноманітних офлайн та онлайн-івентах: конференціях, виставках, вебінарах. Ви також можете на весь професійний досвід створити особисту базу корисних контактів по різним питанням та сферам діяльності, адже ніколи не знаєш, що і де знадобиться в подальшому професійному шляху.

Постійно навчайтесь

Розвиток кар’єри має під собою потребу в постійному навчанні. Мова в цьому випадку може йти як про формальну освіту, що передбачає навчання у виші чи на курсах, так і самостійне освоєння навичок. Також ідея безперервного навчання не обов’язково передбачає поглиблення професійних знань, ви можете також прокачуватися в будь-яких цікавих для вас напрямках, наприклад, освоїти новий вид спорту або навчитися грати на музичному інструменті.

навчання спеціаліста

Найважливіше, що безперервне навчання збільшує вашу впевненість, гнучкість та креативність. Натомість воно вимагає вашої проактивності. Окресліть свої цілі та побудуйте план їх досягнення. Ви можете також займатися лише самонавчанням та отримувати результати, підібравши для себе найкращий формат, канали та способи навчання. Продумайте, які ресурси будуть вам корисні у навчанні, та прийміть рішення діяти й рухатися за планом.

Читайте також про кар’єрний розвиток сучасного спеціаліста та ефективні поради, як досягти його швидко.

Читайте також

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору