UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Робота в Інтернет
  5. Що довірити фрілансеру та як його контролювати

Що довірити фрілансеру та як його контролювати

13.06.2021 396Автор: Лоліта Платошкіна
Що довірити фрілансеру та як його контролювати

Що довірити фрілансеру та як його контролювати

13.06.2021     396Автор: 

Фріланс вже дуже щільно увійшов в наше життя. Багато сфер українського бізнесу можуть дозволити собі такий вид співпраці, а грамотно підібраний фахівець здатен економити достатньо грошей та часу. Але такий формат дистанційної співпраці підходить доволі не всім компаніям. Невдало підібраний робітник на аутсорсі може навіть нашкодити бізнесу чи принести збитки компанії. Ще одним мінусом може стати комерційна таємниця деяких проєктів компанії, які часто не хочеться розголошувати завчасно. До того ж потрібно мати час, щоб вчасно контролювати хід виконання завдань дистанційним співробітником. Готові до цього? Тоді гайда разом з Jobs.ua розбиратися, яку роботу можна довірити фрілансеру та яким чином його контролювати.

Подолання труднощів співпраці з фрілансерами

Вводьте фрілансера частково в курс роботи. Довіряйте тільки ті завдання, які не впливають на роботу всієї компанії. Для того, щоб чітко розуміти, яку роботу довірити фрілансеру, потрібно розуміти, які труднощі можуть виникати при співпраці. Мабуть, одна з основних - це не виконання умов технічного завдання. Найчастіше така проблема виникає при непорозумінні, коли завдання пояснено не повною мірою. В такому випадку обидві сторони винуваті й потребують роз’яснення деталей завдання. Щоб надалі таких проблем не виникало, краще за все, обговорювати технічні завдання в телефонному режимі. Ще однією проблемою може стати недотримання термінів виконання завдання. Таке може статися з людиною безвідповідальною. Щоб уникнути цю неприємну проблему, радимо постійно знаходитись в процесі комунікації з фрілансером та уточнювати на якому етапі виконання завдання він зараз знаходиться. Буває й таке, що спеціаліст, взявши завдання на виконання не виходить на зв’язок. Краще за все процес комунікації обговорювати заздалегідь, пояснювати співробітнику, що вам важливо знати як проходить процес виконання і, що ви можете в телефонному режимі підтримувати зв’язок для того, щоб обмінюватися найсвіжішою інформацією, якщо є потреба. Але обов’язково повідомте про це до передачі завдання і уточніть чи згоден фрілансер на таку взаємодію. Небажання розвиватися та впроваджувати нові ідеї, технології - проблема, яка виникає серед низки спеціальностей фрілансерів, найчастіше творчої спрямованості. Здавалося б співпраця з замовником вже вийшла на постійні довірливі стосунки, але все ж таки, від спеціаліста творчої професії завжди очікують цікаві нові ідеї. Щоб уникнути такої проблеми, надавайте фрілансеру конкретні завдання і якщо хочете прояву його творчої натури, то так і кажіть йому свої очікування щодо результату роботи.

І ще одна порада як фрілансерам, так і роботодавцям. Фріланс - особливий вид співпраці, який побудований, в першу чергу, на комунікації. Погодьтесь, результати співпраці будуть залежати від того, як і на скільки ви зрозуміли один одного. Саме тому, чим частіше ви роз’яснюєте незрозумілі моменти співпраці, чим частіше питаєте один одного, як буде найкраще та просите залишити фідбек від виконаної роботи, тим довше буде продовжуватись ваша співпраця і тим краще ви будете розуміти один одного.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору