UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Що почитати під час війни, маючи під рукою тільки телефон?

Що почитати під час війни, маючи під рукою тільки телефон?

18.04.2022 342
Що почитати під час війни, маючи під рукою тільки телефон?

Що почитати під час війни, маючи під рукою тільки телефон?

18.04.2022     342

Це питання доцільно розглянути з двох причин. По-перше, купувати книги і до війни було недешевим задоволенням, а зараз – тим більше. А от читати чудову літературу, маючи під рукою тільки телефон – можна запросто. І зауважте, ми говоримо не про піратські книги, а про безкоштовні книги з онлайн-додатку Якабу. Насправді вони багато цікавих книг пропонують для безкоштовного прочитання (за що їм честь і хвала), але давайте в цій статті з’ясуємо, які гарні книги можна прочитати передусім. І все, що для цього потрібно – це мати під рукою телефон і десять-двадцять хвилин перерви на робочому місці.

Еріх Марія Ремарк – романи «Ніч у Лісабоні», «Тіні в раю», «Повернення»

Читаючи Ремарка в наш час, знаходиш багато паралелей між нашим теперішнім життям і тією страшною війною, яка відгриміла мільйонами артилерійських залпів вісімдесят років тому. Історія повторюється, хоча люди, які пережили Другу світову війну, надіялися і вірили в те, що подібного жахіття більше не повториться в історії людства.

Чому варто читати Ремарка? Хоча б тому, що він є одним з голосів «втраченого покоління», а його прозі властива особлива меланхолія, настояна на гіркій суміші ностальгії та смутку, бо чимало мрій і прагнень людей, які жили в першій половині ХХ століття, забрала із собою тодішня війна. До речі, ви знали, що в гітлерівській Німеччині влаштовували привселюдні спалювання романів Ремарка? Хоча б через це його варто почитати, щоб знати і розуміти, чому його так ненавидів нацистський режим.

Джордж Орвелл і його шедевр на всі часи – роман-антиутопія «1984»

«Війна – це мир, свобода – це рабство, незнання – сила».

Хто ще не знайомий з цим культовим романом, як вам ці слова, взяті в лапки – нічого не нагадують? Що цікаво, перші п’ятдесят років після виходу в світ цей роман сприймався як їдка сатира на тоталітарні режими комуністичних держав. Але зараз ми бачимо, що для наших сусідів нападати на інші держави – це означає захищати себе, а за слово «свобода», написане на листочку, можна загриміти в автозак.

До речі, одного росіянина нещодавно затримали за те, що він в публічному місці безкоштовно роздавав примірники цього роману. І це ще одна причина, щоб почитати «1984», якщо ви досі цього не зробили.

Сергій Жадан, «Інтернат»

А тепер поговоримо про одного з найвидатніших українських письменників сучасності. Харків’янин Сергій Жадан, який зараз активно волонтерить і допомагає збройним силам як тільки може, написав роман «Інтернат».

Про що цей роман? Перед нами розгортається історія про звичайного шкільного вчителя з Донецької області, який взимку 2015 року постав між непростим вибором. Йому належить визначити, де правда, а де брехня, і на чиєму боці його дім. Безперечно, це один із тих сучасних українських романів, які потрібно прочитати кожному українцю. Жадан у властивій йому реалістичній манері і без жодних прикрас показує ті жахливі події, які відбувалися сім років тому на Донбасі, і які продовжують відбуватися зараз, тільки в значно більших масштабах.

До речі, польські культурні діячі висунули Сергія Жадана на здобуття Нобелівської премії з літератури. Будемо сподіватися, що Жадан стане першим українським письменником, який отримає цю престижну премію. А поки що – читаємо, працюємо, допомагаємо ЗСУ і підтримуємо себе та наших близьких.

Насправді безкоштовних книг у додатку Якабу значно більше, і їх перераховувати можна дуже довго. Бізнес, економіка, мотиваційна і художня література – ваша самоосвіта можлива навіть в умовах війни. Хто знає, коли вам ці знання знадобляться, чи не так? Тож портал Jobs.ua бажає вам не втрачати бойового духу, працювати і розвивати себе в інших напрямках навіть на робочому місці. І все, що для цього потрібно – ваш власний смартфон і десять-двадцять хвилин перерви.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору