UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Що порадив би Джек Ма своїм гостям у свій день народження?

Що порадив би Джек Ма своїм гостям у свій день народження?

10.09.2021 449
Що порадив би Джек Ма своїм гостям у свій день народження?

Що порадив би Джек Ма своїм гостям у свій день народження?

10.09.2021     449

Засновнику Alibaba Group і одному з найбагатших людей світу виповнилося 57 років. Цей чоловік може багато розповісти про злети і падіння, і поділитися своїми міркуваннями, як досягати успіху в наміченій справі. Мільярдер переконаний, що в своїй бідності потрібно звинувати найперше себе, а лиш потім – увесь світ. Jobs.ua спробували уявити промову іменинника на своєму власному дні народження, якби гості попросили його виступити перед ними.

– Дорогі гості! Ви попросили сказати кілька слів про успіх, про ціль і мету в житті, про багатство і бідність… що ж, я скажу декілька слів, адже гостям відмовляти не можна…

(в залі лунає покашлювання гостей, поки іменинник збирається з думками).

– Усі ви знаєте мою історію. Я був бідним вчителем англійської мови, і в 35 років ризикнув… і зрештою став найбагатшою людиною Китаю. Ризикніть так і ви, можливо, вам теж вдасться.

(в залі лунає приглушений сміх – жартує сам Джек Ма!)

– Гаразд, поговоримо про силу волі і мотивацію. Те, що рухало мене вперед, коли зароджувалась моя компанія – це навіть не впевненість в своїй ідеї. Це було дещо інше відчуття. Попри несприйняття моїх ідей і переконань близькими мені людьми, я був переконаний в тому, що незалежно від результату я здобуду безцінний досвід. І це вже перемога, навіть якщо результат виявився б незадовільним. Але він виявився прибутковим. Прибутковим на мільярди доларів…

(в залі знову лунає сміх, бо Джек Ма, здається, в ударі.)

– Але створити в голові ідеальну картинку ваших мрій і планів, і мріяти про це вечорами – цього недостатньо. Потрібно діяти, проявляти амбіції, бо майбутнє кожної людини визначається силою її амбіцій. Якщо дуже захочете – реалізуєте свої найсміливіші мрії. Погоджуєтесь?..

(серед гостей лунають схвальні вигуки.)

– Багато людей, які перебувають в скруті, в бідності – не мають амбіцій. Вони не мають тієї жадібності до справи, яку повинні були б мати, зважаючи на їхні грандіозні мрії, і на становище. Тому я побажав би їм сміливості – сміливості, щоб перебороти свого внутрішнього боягуза і зробити нарешті те, чого ви раніше не робили. Вийти із зони комфорту, але зробити це з розумом, не зопалу. Той, хто має амбіції, може побороти будь-які труднощі на своєму шляху. Той, хто має амбіції – швидше і старанніше вчиться, швидше досягає намічених цілей. Повірте, я знаю, що кажу…

(«Віримо!», гукає хтось із гостей.)

– Життя буває безжальним до нас. Воно може переламати найсильнішого через коліно. Але ніколи не здавайтеся і не чекайте поблажок від інших людей. Дійте. Пам’ятайте, що очікування – це марнування часу. Тому нехай ваше життя не пройде в очікуваннях, а в натхненній і продуктивній діяльності. Бажаю всім успіху!»


Складно сказати, в які саме слова оформив би свої думки Джек Ма, виступаючи перед гостями, але думки, висловлені вище, взяті із його реальних промов. І таким людям є що сказати, погодьтеся, адже подібні історії успіху вражають, бо піднятися самотужки до найвищих вершин – це таки дійсно заслуговує на повагу. І нехай Джек Ма народився в країні із зовсім іншим менталітетом, його слова і поради актуальні для людей усього світу.

Дійте!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору