UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Що відбувається з людиною на фізіологічному рівні, якщо вона працює на нестерпній роботі?

Що відбувається з людиною на фізіологічному рівні, якщо вона працює на нестерпній роботі?

13.08.2022 264
Що відбувається з людиною на фізіологічному рівні, якщо вона працює на нестерпній роботі?

Що відбувається з людиною на фізіологічному рівні, якщо вона працює на нестерпній роботі?

13.08.2022     264

Це неприємна тема, але її варто проговорити. Тим паче, якщо подібні симптоми працівник зауважує за собою, але не в змозі усвідомити першопричину.

В чому полягає небезпека?

Нездорові трудові відносини підривають фізичне і психічне благополуччя. Несправедливе поводження на роботі, мобінг та цькування, невисока зарплата й інші неприємні речі, притаманні нестерпній роботі, можуть послужити причиною затяжної депресії, призвести до появи ментальних розладів або поглибити вже наявні. А ментальні розлади ще нікому не приносили ні комфорту, ні душевного спокою.

Зміна харчових звичок

Найперше, на що слід звернути увагу – якщо ваші харчові звички сильно змінилися. Раніше ви споживали їжу помірно, а в якийсь момент під впливом стресу від нестерпної роботи ви заїдаєте негативні відчуття калорійною їжею. Чи солодким, що, втім, одне й те саме. Запиваєте газованою водою чи заливаєтеся кавою і чаєм, хоча раніше на зауважували за собою таку поведінку. Або ж навпаки – не в змозі впоратися із сильним стресом, викликаним нестерпною роботою, працівник практично перестає їсти і натомість починає жити на одній каві, енергетиках і сигаретах. Чи варто говорити, яку шкоду в цей час він завдає своєму організму?

Будь ласка, не робіть так. Навіть в умовах сильного стресу тримайте бодай яблуко чи банан біля себе. Так, ви з’їсте ці фрукти без апетиту, але це кращий варіант, ніж випивати ще одну банку енергетика чи еспресо.

Почуваєтеся так, ніби розвантажили вагон

Думки про нестерпну роботу не дають змоги ні виспатися нормально, ні почуватися бадьоро протягом дня. Працівник почувається так, ніби розвантажував всю ніч вагони, замість того, щоб спати. Оскільки людина напружена, м’язи довгий час перебувають в одному положенні неприродньо довго. Це веде до появи мігреней, бруксизму чи шийного остеохондрозу.

ЖКТ відмовляється нормально функціонувати

Так склалося еволюційно, що функціонування шлунково-кишкового тракту пов’язане з рівнем стресу. Якщо працівник дуже сильно стресує від нестерпної роботи, перепади настрою – це найменше, що він отримає від роздратованого кишківника. В гіршому випадку – розлад шлунку, метеоризм чи здуття живота.

Слабкий імунітет = частіше хворієте

Якщо зауважили за собою, що простуда змінюється ангіною, ангіна змінюється ще якоюсь «болячкою», і так по колу – це характерна ознака того, що на фізіологічному рівні так проявляться, знову ж таки, все той же стрес. Все від тієї ж нестерпної роботи.

Погана робота мозку та поганий сон

Ці речі пов’язані між собою, бо невиспаний працівник думає в рази гірше. А як нормально висипатися, якщо тривога і роздратування від думок про нестерпну роботу викликають безсоння? Крім того, людина відчуває, що дурнішає. Їй важче виконувати складні задачі, та ще вчасно і без помилок.

Як бачимо, наслідки того, що людина терпить нестерпну роботу, можуть бути просто катастрофічними. Ті неприємні зміни, які відбуваються на фізіологічному рівні, можуть викликати безліч неприємних захворювань, здатних скоротити життя на багато років.

Шануйтеся, шановні читачі порталу Jobs.ua, і не забувайте, що полишити нестерпну роботу ніколи не пізно.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору