UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Секрет щастя: працюй менше, заробляй та відпочивай більше

Секрет щастя: працюй менше, заробляй та відпочивай більше

2.10.2018 916Автор: Олександр Мавлідінов
Секрет щастя: працюй менше, заробляй та відпочивай більше

Секрет щастя: працюй менше, заробляй та відпочивай більше

2.10.2018     916Автор: 

Нещодавно стали відомі результати останніх досліджень вчених з Оксфорду, які довели, що найвищий коефіцієнт корисної дії у своєї праці, демонструють ті працівники, чий робочий тиждень не перебільшує…чотири дні.

Більше того. Як дізнався Jobs.ua, головний дослідник цього експерименту, Ян-Еммануель де Нев, який є професором й-викладачем такої дисципліни, як економіка та стратегія, впевнений, що такий робочий графік, допомагає людині ставати щасливою!

Для підтвердження теорії, пан де Нев провів експеримент, залучивши для цього, п’ять тисяч працівників з більш ніж двадцяти кол-центрів Великої Британії. За домовленістю з керівництвом компаній, респондентам було дозволено працювати чотири дні на тиждень, зберігаючи при цьому графіку, свою звичайну заробітну плату. Наприкінці кожного тижня, учасники експерименту повинні були відправляти звіт щодо роботи, яку вони встигли зробити, прикладаючи до нього «оцінку свого щастя», яка була визначена в межах від 1 до 5 балів.

Резюме проекту продемонструвало, що, працюючи таким чином люди, встигали більше відпочивати та займатися своїми приватними справами. Віддача від такої збалансованої з відпочинком, роботи, вразила не тільки вченого, але й керівників кол-центрів, що погодилися на експеримент.

Гарно відпочиваючи працівники, в яких хватало часу, не тільки на працю, водночас стали менш спізнюватися на роботу, вдаватися до прокрастинації й піддаватися негативному впливу депресивного стану. Це все, одразу почало проецируватись й на їх роботі: учасники експерименту відзначили різке підвищення змоги фокусуватися та зовсім перестали відчувати втому, як фізичну, так і психологічну.

Всі вони почали робити більший об’єм роботи, а самі їх дзвінки до клієнтів, стали, у рази, більш афективними, що привело до збільшення заказів та, звичайно, прибутку, компаній.

За словами вченого, це не диво, а факт, який люди, чомусь ігнорують. Доктор де Нев зв’язує коротший робочий день з позитивним впливом на стан людини на нейробіологічному рівні та закликає роботодавців всього світу звернути увагу на його експеримент.

Бо, «позитивне налаштування щодо свого побуту, життя і праці» не просто викликає у людини «абстрактне щастя», але й реально підвищує її працездатність та ефективність, відшукуючи сили й вміння там, де затуркана, втомлена й негативно налаштована істота, просто не зможе найти нічого.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору