UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Швидке просування кар’єрними сходами, найважливіші рекомендації

Швидке просування кар’єрними сходами, найважливіші рекомендації

5.01.2022 383
Швидке просування кар’єрними сходами, найважливіші рекомендації

Швидке просування кар’єрними сходами, найважливіші рекомендації

5.01.2022     383

Хтось швидко просувається кар’єрними сходинками, а хтось надовго застрягає на одній посаді. Вам знайома ця ситуація? Напевно, так. Можна вирішити, що життя несправедливе, і комусь щастить, а комусь – ні, але давайте разом із Jobs.ua спробуємо з’ясувати, які найважливіші рекомендації можна почати застосовувати в своїй повсякденній роботі, щоб зрушити з місця свою кар’єру.

Працюйте на результат

Світ наповнений людьми, які працюють абияк і тільки чекають на завершення робочого дня. Цей варіант нам не підходить. Якщо прагнете зробити кар’єру, працюйте так, щоб ваш результат був помітним. Є одне чудове правило – вашу кар’єру обов’язково підштовхнуть нагору, якщо вас поважатимуть.

Повідомляйте керівництву про свої майбутні плани та цілі

Керівники – не телепати, і вони не повинні здогадуватися про те, що ви собі думаєте і плануєте. Якщо не хочете, щоб вас ігнорували, обов’язково озвучте своєму керівництву про ваші бажання розвиватися і рости в обраній сфері діяльності. Ініціативність – це також про це. І якщо хочете швидкого просування кар’єрними сходами, про скромність доведеться забути. Інакше звернуть увагу на іншого працівника, а ви так і залишитеся зі своєю скромністю топтатися на місці.

Розвідайте, що саме потрібно для кар’єрного зростання

Знову ж таки, зверніться до керівництва з наступним питанням: якими компетенціями і якими знаннями ви повинні «обрости», щоб перейти на рівень вище. Знову ж таки, не потрібно соромитися: запитавши прямо, ви отримаєте таку ж пряму відповідь. І в результаті – матимете в запасі достатньо часу і ресурсів, щоб як слід підготуватися для переходу на рівень вище.

Мисліть і дійте так, ніби ви вже «там»

Хочете бути керівником високого рангу, вирішувати долю усієї компанії? Тоді вже починайте мислити і діяти так, ніби зайняли цю посаду. Приміром, зараз у вашому підпорядкуванні невеличкий відділ на виробництві, і ви дієте відповідно. Змініть стратегію – почніть мислити так, як керівник усього виробництва. Думайте над тим, що можна покращити на виробництві, генеруйте нові ідеї. Не бійтеся брати на себе відповідальність, бо швидке просування кар’єрними сходами неможливе без цього.

Встановіть хороші відносини з начальством

І мова зараз не про підлабузництво і лакейство. Ваші відносини з керівництвом повинні бути комфортними і конструктивними. І позитивними, бо навряд чи захочеться підвищувати людину, яка тільки жаліється і створює ще більше проблем. Важливо зрозуміти одну річ – чим вищу позицію в ієрархії займає людина, тим більше у неї викликів і проблем, які потрібно вирішувати. Тому не будьте ще однією проблемою, а навпаки – будьте людиною, яка вміє їх вирішувати.

Добрі взаємини з колегами – теж сюди

Якщо вмієте вибудовувати комфортні стосунки з людьми – це вже половина успіху. Ваші колеги, клієнти, партнери – це все ті люди, які можуть вплинути на розвиток вашої кар’єри. Тому що кар’єру рухають люди, а не якась безлика автоматична система. Можливо, в майбутньому такими питаннями буде опікуватися штучний інтелект, але до цього ще треба дожити, чи не так? Втім, поживемо – побачимо.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору