UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. Soft Skills, що стали ефективними під час війни

Soft Skills, що стали ефективними під час війни

28.07.2022 725Автор: Лоліта Платошкіна
Soft Skills, що стали ефективними під час війни

Soft Skills, що стали ефективними під час війни

28.07.2022     725Автор: 

Від початку війни у кожної бізнес-команди була змога на власному прикладі перевірити, як працюють soft skills. Дуже часто ми вказуємо в резюме цілий набір софт скілс, іноді не замислюючись над тим, які та як часто використаємо в роботі. У всіх нас був шанс оцінити, як наявність та розвиненість soft-скілів допомагає спеціалісту справлятися у кризових ситуаціях.

Ефективні soft skills під час війни

Звісно ж, під час пандемії український бізнес отримав певний досвід випробувати себе на стійкість, проте ніхто не був готовий до нових перевірок нервової системи та наших soft скілів, які стали в пригоді.

Саме вони допомогли нам за короткий час адаптуватися до нових обставин та налаштувати спеціалістів до робочого ладу.

Тайм менеджмент

Найбільшими труднощами в роботі було саме складність спланувати свій робочий день між сигналами тривоги та виконувати той обсяг роботи, який покладався на спеціалістів до початку війни. Крім цього дуже важко було морально себе повернути до роботи, бо думки були поруч з рідними, а повернувши, важко було сконцентруватися на роботі. Ті спеціалісти, хто бездоганно володів тайм менеджментом встигав більше та вчасно закривав дедлайни.

Стресостійкість

Зараз зовсім інакше сприймається критерій стресостійкості в вакансії. Чи змогли б заявити роботодавцю, що ви стресостійка людина? В будь-якому разі все визначається обставинами та реальними випробуваннями. Ви вже молодці, якщо між сигналами тривог вміли повертатися до роботи, зосереджуватись на завданні та без зайвих емоційних зривів спілкуватися з рідними та командою на роботі.

Комунікація та взаємодія

Як і в до воєнний час, комунікація грає важливе значення не тільки в домовленостях всередині команди, але й поза її межами. Налагодження комунікацій дало можливість об’єднуватись в групи для допомоги, волонтерства, розв'язання нагальних проблемних питань, пов’язаним з отриманням інформації щодо переміщень колег в безпечніші міста.

Командна робота

Не дивлячись на те, що спеціалісти довгий час знаходились без прямої комунікації зі своїми колегами, напрацьовані скіли командної роботи дали потужну силу знаходити порозуміння всередині колективу та справлятися з вирішенням поточних завдань.

Зібраність та швидке відновлення ресурсів

Те, чого нам всім часом не вистачало - зібраність. Особливо зібраним важко себе тримати, коли емоційні гойдалки розхитують емоційну стабільність. В цей час дуже важливо було прийняти нові реалії та вміти швидко відновити свої ресурси та покращити свій емоційний стан. В цьому ділі допомагали навіть повсякденні монотонні справи, що вміли відвернути від думки. Монотонні завдання по роботі також частково заміняли цю функцію, на деякий час дозволяла абстрагуватися від важких новин та думок.

Тож для багатьох спеціалістів наявність та висока розвиненість soft skills стали порятунком в нестандартних кризових обставинах. Не нехтуйте вказівкою у власному резюме soft-скілів, зазначайте всі, що будете вважати важливими. Це завжди непогане доповнення до ваших професійних умінь та навичок, високо оціниться роботодавцем та додасть лоску в резюме при працевлаштуванні.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору