UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання і робота
  5. Стати ментором для когось – чому це корисно для вас самих?

Стати ментором для когось – чому це корисно для вас самих?

30.01.2023 514
Стати ментором для когось – чому це корисно для вас самих?

Стати ментором для когось – чому це корисно для вас самих?

30.01.2023     514

Якщо ви непогано розбираєтеся в своїй справі, вивчили всі можливі нюанси своєї професії – це добра нагода задуматися над тим, щоб стати ментором для когось. Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вам довідатися, в чому полягає користь менторства для вас самих.

Прокачка ваших софт скілів

Щоб ефективно навчати інших людей, потрібно володіти розвиненими софт скілами. Передусім для того, щоб зрозуміло і чітко доносити свою думку, пояснювати матеріал так, щоб ваші підопічні швидко засвоювали нову для них інформацію. І якщо ви як фахівець досягли високого професіоналізму, але із софт скілами є деякі прогалини – менторство над іншими дозволить вам підтягнути їх також. Навчаючи, навчатися й самому – користь тут очевидна.

Здійснити ревізію власного досвіду

Будуючи навчальний процес, вам доведеться виокремити для кожної теми найважливіше. Пригадати конкретні випадки з робочої практики та вказати новачкам на найбільш поширені помилки. Можливо, доведеться оновити для себе якусь інформацію, підсумувати власний досвід. В будь-якому разі це зайвим не буде. А якщо трапиться так, що ви не знатимете відповіді на якесь питання підопічного, це стане причиною для вас розібратися в незнайомій для себе темі.

Можливо, підкоригуєте свою кар’єру

Ставши для когось ментором, ви зможете комплексно оцінити набуті вами знання та навички, навчаючи інших. Що, в свою чергу, може призвести до того, що ви захочете прицільніше обрати напрямок для подальшого розвитку своєї кар’єри. Все-таки набагато цікавіше поглиблювати знання в тій справі, яка подобається вам найбільше. Менторство надасть вам таку можливість.

Зрештою, все так і працює. Коли бачите успіхи підопічних, це велика мотивація для свого подальшого саморозвитку.

Покращення комунікації в команді

І знову про софт скіли. Навчаючи когось і таким чином покращуючи свій емоційний інтелект, емпатію, ви зможете покращити комунікацію зі своєю командою. І з колегами чи підлеглими. А оскільки для ментора важливо знайти свій підхід до кожного учня, це також дозволить краще розуміти потреби і запити всіх членів своєї команди.

Подолання синдрому самозванця

Чимало людей знецінюють свої досягнення через так званий «синдром самозванця». Розкриваючи себе в ролі ментора, ви зможете побачити, скільки всього корисного насправді знаєте. Ділячись своїми знаннями з іншими, це додасть вам впевненості, яка є важливою умовою для подолання синдрому самозванця.

Додаткова вигода для вашої компанії

Розвиваючись як ментор, ви зможете «прокачатися» до того рівня, коли найкращих спеціалістів компанії запрошують на профільні конференції чи майстер-класи. Це плюсик до репутації компанії, до впізнаваності бренду і його привабливості на ринку праці. Що теж може стати й для вас додатковим плюсом.

Як бачимо, менторство відкриває безліч переваг для самого ментора. Залишається лише використати ці переваги з користю для себе. Чого вам і бажаємо.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору