UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Тенденції ринку освіти
  5. STEAM-освіта: як зацікавити дітей наукою в сучасній школі

STEAM-освіта: як зацікавити дітей наукою в сучасній школі

26.08.2020 476
STEAM-освіта: як зацікавити дітей наукою в сучасній школі

STEAM-освіта: як зацікавити дітей наукою в сучасній школі

26.08.2020     476

Навіть в наш технологічно просунутий час багато людей уявляють вивчення наукових дисциплін в школі за досить застарілими лекалами. Якщо говорити про біологію, то перше, що спадає на думку пересічній людині – це розглядання листочків чи шкірки цибулі під мікроскопом, препарування жабок. Якщо говорити про фізику – то нудні досліди з допотопним обладнанням, на яких частенько стоїть лейбл неіснуючої вже держави. То як оживити щоденні уроки в школі, щоб у дітей горіли очі, коли вони згадують за біологію чи фізику? Насправді це може зробити кожен вчитель, і без особливих зусиль.

Що таке STEAM-освіта?

Звичайно, вчителям потрібно бути в тренді, іти в ногу із сучасними технологіями. Допоможуть їм в цьому принципи STEAM-освіти, яка охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Як бачимо з розшифровки слова «STEAM», технічні знання і навички поєднуються з мистецтвом і креативністю.

Наприклад, дітям дається завдання спроектувати «розумний будинок». Окрім технічних моментів, діти за допомогою своєї уяви повинні спроектувати таке житло, щоб воно виглядало естетично привабливим і було зручним для життя.

Особливістю STEAM-освіти є те, що в центрі навчального процесу є практичне завдання, яке потрібно вирішити, а не постать вчителя. Другою особливістю є вирішення практичних задач шляхом проб і помилок, а не завчанням «сухої» теоретичної частини. Розвинені країни вже підхопили цей тренд і активно запроваджують в свої освітні програми.

Меми і відео з Тік-Ток – як вони можуть допомогти вчителю в сучасній школі

Розпочинати і завершувати уроки з тематичних мемів – це весело і пізнавально. Діти налаштовуються на цікаве заняття, краще засвоюють інформацію, адже та інформація, яка подається їм з позитивом і жартами, вріжеться в пам’ять і викликатиме посмішку навіть багато років після завершення школи.

TikTok, Instagram та YouTube – ці інтернет-ресурси діти, як правило, використовують не за призначенням. А скільки цікавої і корисної інформації може почерпнути з них вчитель, якщо підійде до освітнього процесу з творчою іскрою! Це ж безмежне джерело для створення відео-презентацій і тематичних роликів, а стільки професійних світлин зі світу фауни і флори, техніки та інженерії, культури і мистецтва, як в Інстаграмі, важко знайти в будь-якому іншому місці.

Насправді це неважко – зробити так, щоб з уроків діти поверталися з сяючими очима і з захопленням переповідали вдома батькам, що нового вони сьогодні дізналися в школі, яке круте заняття вони мали з фізики чи біології. Кожен педагог може таким чином організувати свій навчальний процес, і все, що для цього потрібно – трохи творчого запалу, креативу і вміння підлаштовуватися під сучасні тренди. Тож всім вчителям, наставникам і менторам Jobs.ua бажають плідного навчального року, адже хто знає – а раптом саме ваш учень чи учениця винайдуть в майбутньому ліки від раку чи знайдуть ефективний спосіб продовжити тривалість життя.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору