UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Корпоративна культура
  5. Стоп-фрази, які краще не говорити в перший день на новій роботі

Стоп-фрази, які краще не говорити в перший день на новій роботі

22.08.2022 460
Стоп-фрази, які краще не говорити в перший день на новій роботі

Стоп-фрази, які краще не говорити в перший день на новій роботі

22.08.2022     460

Отримали нову роботу? Чудово. Давайте з’ясуємо разом із Jobs.ua, які фрази краще не вживати в свій перший день у новому колективі.

Перший день – великий стрес

Перший день на новій роботі сам по собі є великим стресом, тому навіть справжні профі можуть допускатися банальних помилок. І одна з них – говорити ті фрази, яких краще уникнути в перший день у новому колективі. Чому краще їх уникати? Тому що ви новачок, і такі фрази можуть сприйняти зовсім не так, як би вам хотілося.

Які це фрази? Розглянемо найтиповіші.

«А ось я на минулій роботі…»

Можна й без «я», але обов’язково згадка про минулу роботу. Мовляв, на минулій роботі були такі-то порядки, а тут такі і т.д. Це все одно, що розповідати теперішній дівчині чи хлопцю про своїх колишніх. Це не лише ознака поганого тону, це свідчить про нерозуміння людиною тих речей, які можна або не можна говорити в перший день на новій роботі. Підкреслюємо, саме в перший день, бо коли освоїтеся в новому колективі, можна буде проводити паралелі із колишньою роботою.

Те саме стосується правил роботи в новій компанії. Можливо, ви сходу побачите, що можна покращити, але в перший день краще не піднімати цю тему. Чи не краще дати собі трохи часу – наприклад, тиждень – добре все обдумати, а тоді пропонувати зміни та нововведення? Безсумнівно, це оптимальний варіант.

«Маю пропозицію, як покращити нашу роботу!»

Такий ентузіазм, до слова, спостерігається не лише в новачків, які тільки закінчили університет і намагаються показати, які вони суперові спеціалісти. Ясна річ, що кожен новий працівник буде не проти виділитися в перший день, і все ж краще притримати коней. Тим паче, рекомендації від новачка можуть виявитися або наївними, або навіть зайвими. Адже всієї ситуації в компанії чи у конкретному відділі новачок ще не знає, і довідається про це лише згодом.

Тому все робимо за порядком: спершу завойовуємо авторитет до себе і повагу, а тоді вже вносимо пропозиції. Це найкраща стратегія, яка обов’язково принесе свої плоди, тільки трохи згодом.

«Вибачте, я запізнився…»

Вимовляти ці слова в перший день на новій роботі – поганий знак насправді. Не лише керівник насторожиться, почувши таку фразу від новачка. Колеги теж можуть вирішити, що ви не дружите з пунктуальністю від слова «зовсім». Звичайно, може трапитися все що завгодно, і новачок запізниться не зі своєї вини. Але в такій прикрій ситуації краще одразу пояснити і колегам, і начальнику, що випадок непередбачуваний і складний. Банальне «проспав» не підійде.

«Давайте я допоможу вам…»

А після цих слів – власне, сама пропозиція: допоможу віднести документи, надрукую за вас цей договір тощо. Не поспішайте «взвалювати» собі на плечі чужу роботу. Не зогледитеся, як це стане вашим щоденним клопотом. А дехто з колег і взагалі почнуть вас безсовісно використовувати. А чому б і ні, якщо людина сама проситься.

І взагалі, в перший день на новій роботі краще менше говорити і більше стежити за своїми словами та вчинками. Це безпрограшний варіант.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору