UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. Тату-майстри можуть втратити роботу? Тату-пластир – винахід американських вчених

Тату-майстри можуть втратити роботу? Тату-пластир – винахід американських вчених

16.09.2022 347
Тату-майстри можуть втратити роботу? Тату-пластир – винахід американських вчених

Тату-майстри можуть втратити роботу? Тату-пластир – винахід американських вчених

16.09.2022     347

За останні п’ять років стрімко зросла популярність тату, особливо у дівчат та жінок. Зауважте, скільки татуювань з’явилося за цей час у ваших знайомих дівчат та жінок, особливо флористичних узорів, не кажучи про інші види малюнків. Квіти в поєднанні з листям, та у найвигадливіших композиціях – либонь, найпопулярніше тату на сьогодні. І якщо ви хороший майстер тату, без роботи ви не залишитесь. Принаймні, не у великому місті, де клієнтів вистачатиме навіть в непрості часи. Але науковці з Технологічного інституту Джорджії в Атланті створили замінник традиційній роботі майстра тату. Довідаємося разом із Jobs.ua, чи не загрожує це втратою роботи вашому другу-татуювальнику. Чи подрузі.

Переваги нової технології

Якщо коротко, вчені цього інституту додумалися до унікального методу нанесення татуювань. Він полягає у використанні спеціальних пластирів, покритих крихітними голками, які не перевищують своїми розмірами піщинку. Спочатку цей винахід переслідував медичну ціль, тобто пластир мав використовуватися для маскування шрамів або в якості заміни лікарняних браслетів. Приміром, в такому пластирі можна зберігати інформацію про захворювання, групу крові пацієнта та інші медичні дані. Але потім стало зрозуміло, що пластир можна використовувати для нанесення татуювань та прикріплення своєрідного чіпа до тіла тварини з інформацією для ветеринарів та працівників тваринницьких ферм.

Ви здивуєтеся, як влаштований цей пластир, якого достатньо просто наклеїти, щоб отримати татуювання. Мікроголки із закладеним в них чорнилом розчиняються під шкірою, не викликаючи кровотеч чи інших неприємних наслідків. Кілька хвилин – і тату готове. Ось і вся процедура.

Інші можливості тату-пластиря

Як вам така назва – тату-пластир, нічогенька? Окрім можливості використання різних чорнил, можна застосовувати навіть невидиме чорнило, щоб показати своє тату під ультрафіолетом тільки тоді, коли ви самі цього захочете. І показати, кому захочете. Дивовижно, чи не так? Уявіть тату, яке світиться-сяє під ультрафіолетовим світлом – хіба це не прекрасно? Якщо запустити креативну рекламну кампанію, не лише в Сполучених Штатах відшукається чимало людей, які захочуть собі тату, яке сяє під ультрафіолетом.

Копійчана ціна

Дослідники не заперечують, щоб їхній винахід став масовим продуктом, щоб випускався різних форм та розмірів, містив цікаві малюнки і навіть був розроблений за індивідуальним дизайном. А тепер – про ціну, бо якщо ви дочитали до цього місця, питання вартості такого тату-пластиря вас, мабуть, зацікавило хоча б теоретично. І ціна його копійчана, адже за попередніми підрахунками невеликий пластир розміром в кілька квадратних сантиметрів коштуватиме менше ніж один долар.

Прихильники старого способу теж залишаться

Звичайно, роботи це майстрів тату не позбавить, але ті люди, які хочуть уникнути болючої процедури і чималих цін на тату, зможуть обрати альтернативу. А прихильники традиційного способу нанесення татуювання завжди будуть. Хтось так звик, хтось просто любить сам процес та всю цю атмосферу, що супроводжує відвідування тату-салону, і дорожча ціна його не бентежитиме. Та й взагалі поки що незрозуміло, наскільки цей винахід приживеться серед любителів набити «свіженьке» тату.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору