UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Техніки, які дозволять швидше заснути

Техніки, які дозволять швидше заснути

24.06.2022 303
Техніки, які дозволять швидше заснути

Техніки, які дозволять швидше заснути

24.06.2022     303

Сон – невід’ємна частина успішного, продуктивного дня. Якщо нормально не висипатися, жодна робота, навіть найулюбленіша, не буде в радість. Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua пропонує вашій увазі чудові техніки, які дозволять швидше заснути.

«Сонні» книги

Коли не можете заснути, заведіть собі одну чудову звичку: читайте «сонні» книги. Так, це не ті книги, з якими можна забути про сон на пів ночі. Це такі книги, які викликають у вас позіхання і бажання чимшвидше відкласти книгу та поринути в сон. Для цього не потрібно купувати паперову книгу та читати її при світлі нічника. Завантажте на смартфон декілька непід’ємних «фоліантів», і спробуйте осилити кілька сторінок нудної книги, і сон обов’язково «попроситься» до вас у гості. Звичайно, бажано, щоб на вашому смартфоні була можливість встановити оптимальне освітлення для нічного режиму. Наприклад, на «Самсунгах» є можливість ввімкнути «Комфорт для очей», щоб знизити рівень синього світла та використовувати більш теплі кольори, щоб зменшити навантаження на очі. Режим «Адаптивний» дасть змогу вашому телефону автоматично регулювати кольори екрану залежно від часу доби. Особливо це помітно ввечері, коли екран налаштується на значно тепліші кольори.

Техніка візуалізації: уявіть місце, яке б ви хотіли відвідати

Буває так, що перед сном думається про все на світі. Але спробуйте взяти під контроль свої думки в цей час. Міцно заплющіть очі та уявіть себе… де б ви хотіли себе уявити? На космічному кораблі, на іншій планеті, на підводній станції чи безлюдному острові? Словом, це повинно бути таке місце, яке б ви хотіли відвідати, але на це немає фізичної можливості.

Любите космос? Чудово, уявіть себе на космічному кораблі. Уявіть, як прилітаєте на Місяць чи Марс; уявіть, як одягаєте скафандр, як виходите на безживну поверхню, щоб виконати якесь завдання. Уявіть, як ідете іншою планетою, де ще не ступала нога людини. У вашій уяві все повинно бути максимально реалістично: спробуйте не лише «побачити» ідеально деталізовану картинку цього фантастичного місця, а й «почути» усі довколишні звуки на кораблі, свій голос, перемовляння по радіозв’язку. До речі, подібна техніка візуалізації допоможе також «прокачати» ваш скіл візуалізації, що теж не буде зайвим.

Незчувшись, як захопилися цим захоплюючим заняттям, ви зможете швидше заснути. Щоразу візуалізуйте нове місце, де б ви хотіли опинитися. Спробуйте «опинитися» в своїй уяві на безлюдному острові чи на сонячному пляжі, в іншій країні або ж у декораціях ваших улюблених кінострічок. Тут уже на ваш власний розсуд – що вам ближче до серця, те й уявляйте.

Душ, тиша, спокій

Звичайно, не забуваємо про інші важливі фактори, які дозволять швидше заснути. Прийміть розслаблюючий душ, облаштуйте своє спальне місце з максимальним комфортом. Переведіть телефон у беззвучний режим, вимкніть доступ до інтернету на цей час, щоб вас ніхто не відволік раптовим повідомленням в месенджерах чи коментарем під вашим недавнім дописом.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору