UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Все про професії
  5. У брокери по-новому: ринок нерухомості має стати "прозорим"

У брокери по-новому: ринок нерухомості має стати "прозорим"

24.05.2019 354Автор: Олександр Мавлідінов
У брокери по-новому: ринок нерухомості має стати "прозорим"

У брокери по-новому: ринок нерухомості має стати "прозорим"

24.05.2019     354Автор: 

Розроблений Фондом держмайна, проект закону «Про брокерську діяльність у сфері нерухомості» має нарешті створити певні загальні правила операцій з нерухомістю та інших процесів, що здійснюються у цій сфері.

Спеціалісті з Державного фонду майна працювали над створенням проекту не самі. До розробки закону було залучено багатьох відомих фахівців сфери продаж нерухомого майна.

На думку Jobs.ua, це питання давно вже на часі. Сфера операцій із нерухомістю- неконтрольована «дика» територія, на якій вдало «працюють» чи здійснюють махінації особи – псевдо брокери. Навіть ті з одиначок чи компаній, що займаються нерухомістю, які намагаються робити свій бізнес чесно, насправді не кваліфіковані працівники. Як й будь-який інший напрямок бізнесу, сфера нерухомості- окрема наука, й для того щоб ефективно займатися орен6дою чи продажами, необхідні певні знання. В Україні, на посади «брокерів» та «ріелторів», як правило, запрошують усіх бажаючих, вказуючи у об’явах вакансій про «необов’язковий досвід роботи».

Звісно, позначені у новому законопроекті й наслідки, що можуть загрожувати шахраям у разі здійснення ними у цій сфері, злочинів.

Автори законопроекту бачать нових брокерів, як досвідчених (не менш ніж три роки роботи у сфері)агентів, що мають сертифікат, який підтверджує вдале складання ними кваліфікаційного іспиту. Дані таких брокерів, будуть зберігатися у Державному реєстрі, що буде ставити брокерів на облік.

Кожні три роки, фахівець буде повинен скласти іспит, щоб підтвердити свій професіоналізм та продовжити роботу.

Такі нововведення суттєво допоможуть із вирішенням питання тіньового обігу нерухомості та грошей, забезпечать сплату податків з боку підприємців, що пройшли сертифікацію та наддадуть гідні умови для продажів чи купівлі нерухомості пересічними громадянами.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору