UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Корпоративна культура
  5. Україномовність, як основна традиція в колективі

Україномовність, як основна традиція в колективі

14.08.2022 306Автор: Лоліта Платошкіна
Україномовність, як основна традиція в колективі

Україномовність, як основна традиція в колективі

14.08.2022     306Автор: 

Вторгнення окупантів та початок повномасштабної війни підштовхнуло багатьох російськомовних українців прийняти важливе для себе рішення - почати нарешті спілкуватися українською. Багато хто відкрито заявив свою позицію стосовно цього питання, серед кого відомі діячі культури, музики, блогери. І хоча для декого такий різкий перехід виглядає награно, такі кардинальні зміни говорять більше про позитивну тенденцію, адже відбуваються без примусу, а за покликанням серця.

Якщо ви так само вирішили перейти в спілкуванні на рідну мову, то наступні поради допоможуть вам, колегам по роботі, команді, бізнесу прокачати свої знання солов’їною. Як це зробити легко, просто, а головне корисно, обговорюємо сьогодні на Job.ua.

Як перейти на українську всім колективом

Перейти миттєво й швидко на іншу мову досить складно, адже перехід в першу чергу пов’язаний із мисленням, що відбувається в мозку. Тому найефективнішим та найкориснішим стане поступове формування нових мозкових зв’язків мислення, спілкування, сприймання.

Мотивація до спільної практики та комунікації

Ніщо так не стимулює колектив, як спільна практика та комунікація, підтримка в цих починаннях. Чи помічали ви, як легко ви переходити на українську, якщо в вашому оточенні починають спілкуватися українською декілька колег. Для порозуміння та сприймання легше перейти і вам на українську. Тому практикуйте це в комунікації з іншими частіше. Наприклад, можна зробити обов’язковим проведення мітингів та нарад українською або запропонувати всіх охочих підтримати цю ініціативу, даючи право вибору іншим.

Спільні традиції об’єднують

Хай спілкування рідною мовою стане традицією в колективі, що об’єднає співробітників. Її можна впровадити на державні свята та особливі дні компанії. Хай такі дні закріплюються у свідомості робітників, як веселі зі смаколиками та дружніми посиденьками після роботи тощо.

Об’єднуйтесь в україномовні клуби за інтересами

У всіх нас крім інтересу до власної роботи є хобі, яке розбавляє нашу повсякденність. Перегляд фільмів чи музика, читання чи художня творчість об’єднують нас в особливі групи за інтересами. Навіть з такої звичайної справи, як перегляд фільмів можна зробити корисну справу - влаштувати клуб спільного перегляду та обговорення фільмів чи серіалів рідною мовою. При чому обговорювати можна не тільки візуальну складову, сюжет, а й особливості перекладу. Іноді це приносить особливої наснаги та задоволення.

Прищеплюйте правила ділового спілкування рідною мовою

Особливі правила ведення ділового спілкування в компанії прив’язують обов’язковість та дисципліну. Позиція ведення документації та написання заяв чи інших документів українською повинна бути обов’язкова. Спілкування з клієнтами офлайн та онлайн не повинно бути винятком. Тільки за особистим проханням клієнта. Ділова комунікація й листування електронною поштою так само без винятків повинно бути українською. Такі правила допомагають прищепити та виховати власну позицію кожного робітника.
Командний дух відіграє важливу роль в позиції колективу щодо переходу комунікації українською. Хай він стимулює вашу корпоративну свідомість та традиційність, а вищевказані поради допоможуть вам зробити це легко і цікаво.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору