UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Діловий етикет
  5. Уникайте цих фраз, щоб не образити людину, яка втратила роботу

Уникайте цих фраз, щоб не образити людину, яка втратила роботу

30.12.2021 671
Уникайте цих фраз, щоб не образити людину, яка втратила роботу

Уникайте цих фраз, щоб не образити людину, яка втратила роботу

30.12.2021     671

Для людини, яка втратила роботу, може початися складний період у житті. У такі моменти важливо проявити такт і розуміння, щоб не зронити фразу, яка може образити чи ранити до глибини душі. Пропонуємо вам з’ясувати, яких фраз краще уникати, щоб не образити людину, яка раптово втратила роботу.

«Не переживай, це все одно не твоя спеціальність»

Здавалося б, такою фразою співрозмовник намагається втішити і розрадити. Але ж це не так! Давайте не будемо забувати, що чимало людей в наш час (і в нашій країні) працюють не за фахом. І багато професій, особливо найсучасніших, взагалі не вимагають наявності диплому. Тому, вимовивши таку фразу, ви мимоволі знецінюєте весь попередній професійний досвід людини, яка втратила роботу. Згадайте про це, якщо в такій непростій ситуації на язик проситимуться саме ці слова.

«У тебе була маленька зарплата»

Ще одна фраза, про яку варто забути в таких обставинах. Невже ви хочете, щоб людина дорікала собі, що вона декілька років працювала майже задаремно? Тут і до комплексу неповноцінності рукою подати, не кажучи вже про пошук більш пристойної роботи з достойним окладом. Особливо лицемірно така фраза звучить з вуст людини, яка сама непогано заробляє. Тому не змушуйте друга чи близьку людину почуватися неповноцінним, намагаючись «втішити» такою незлобивою, на перший погляд, фразою, але насправді – досить і досить болючою.

«Тобі взагалі пощастило, що ти отримав цю роботу»

Якщо хочете ранити людину прямісінько в серце, а на додачу – смачно плюнути їй в душу, обов’язково скажіть ці слова. Якщо транспонувати сенс цієї фрази іншими словами, отримаємо ось таку токсичну і зловорожу фразу: «Насправді ти не заслужив того, щоб отримати цю роботу». А вживаючи словосполучення на кшталт «тобі пощастило», «тобі повезло», ви мимоволі натякаєте людині, що цю роботу вона отримала без зусиль. Ну, просто всміхнулася удача, от і все. Але ж не забувайте, що колишній роботодавець вашого друга чи знайомого міг дотримуватися іншої думки.

Тому такі слова краще притримайте при собі.

«Не переживай ти так, все одно у цієї професії немає майбутнього»

Попри численні прогнози, які професії втратять свою актуальність у майбутньому, а які – ні, ми не можемо знати цього напевно. І якщо вам дуже кортить зронити таку необережну фразу – можливо, краще спочатку ретельно ознайомитися із ринком праці, а вже потім висловлювати вголос свою думку, яка базується на фактах, а не на припущеннях.

А що ж тоді говорити, щоб підтримати людину?

Для початку спробуйте поставити себе на її місце. Які слова ви хотіли б почути в якості підтримки? Можливо, насамперед варто просто вислухати людину, а опісля закцентувати увагу на її сильних сторонах, на якостях її характеру, які допоможуть незабаром знайти нову роботу? Гадаємо, повестися у такий спосіб – це найкращий варіант у даній ситуації.

І якщо так трапилося, що з якоїсь причини ваша теперішня робота не відповідає усім вашим критеріям і побажанням, портал з працевлаштування і пошуку персоналу Jobs.ua у новому році бажає знайти роботу своєї мрії. Не опускайте руки, будьте наполегливими, і це неодмінно станеться.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору