UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Тенденції ринку освіти
  5. В чому переваги професійних курсів над традиційною системою освіти?

В чому переваги професійних курсів над традиційною системою освіти?

2.06.2021 592
В чому переваги професійних курсів над традиційною системою освіти?

В чому переваги професійних курсів над традиційною системою освіти?

2.06.2021     592

Настає гаряча пора для випускників шкіл, адже шкільне навчання завершилося і настав час остаточно визначатися, в які заклади надсилати документи для вступу. Але в цій статті давайте разом з Jobs.ua розберемося, в чому полягає різниця між онлайн-курсами і вузівською освітою, і чому через деякий час після завершення вузу більшість випускників вишів так чи інакше будуть змушені скористатися професійними курсами. А онлайн чи офлайн – насправді без різниці.

Швидкість опанування спеціальності

У вузі навчальний процес розтягується на п’ять років, а в онлайн-університетах чи на професійних курсах ви опануєте, нехай не в ідеалі, але опануєте потрібну вам професію за шість-сім місяців. Крім того, більшість вишів безнадійно відстають від актуальних потреб ринку праці, і кожен, хто навчався у ВНЗ, може підтвердити це. Виняток становлять престижні вузи, в яких все-таки намагаються йти в ногу з часом. Та й якість викладання перебуває на значно вищому рівні.

І найсумніша ситуація з ІТ-спеціальностями. На технічному факультеті студент буде опановувати безліч непотрібних предметів, які пропонує йому схвалена Міносвіти навчальна програма для вузів, а відвідування професійних курсів по тій же спеціальності дозволить в рази скоротити процес навчання. Заощаджений час уже не учень, а випускник курсів краще витратить на обкатку своїх знань на практиці, паралельно обростаючи новими навичками. А якщо йому захочеться краще пізнати культуру античної Греції чи тонкощі етикету, він чудово обійдеться без допомоги навчального закладу. Для таких питань до його послуг – весь інтернет.

Які ще переваги онлайн-навчання?

Отже, крім спрямованості на розвиток тільки необхідних навичок, на професійних курсах вам допоможуть знайти мотивацію, щоб успішно опанувати те, за чим ви, власне, й прийшли саме на ці курси. Ще одна беззаперечна перевага професійних курсів – це занурення в практику з першого уроку. Вас не будуть грузити безкінечною теорією, а щедро здобрюватимуть теорію практичними прикладами, щоб ви одразу осягали нові знання на практиці. Адже задача сучасних освітніх продуктів – це одразу дати зрозуміти вам, чи підходить саме вам подібний формат навчання, і якщо підходить, то ви отримуєте якісний освітній досвід і чудову можливість почати працювати одразу після завершення курсів. І не лише працювати, а й пристойно заробляти та ще й при цьому розвиватися професійно.

З професійними курсами ще ось яка цікава ситуація виходить. Коли ви купуєте курси англійської мови за пристойну суму, то ви й навчатиметеся значно краще, знаючи, що саме на ці курси довелося непогано витратитися. Тут спрацьовує «ефект жабки», яка мовби каже, намагаючись зручно вмоститися на ваших грудях (метафорично висловлюючись, звісно): «Гроші заплачено, курси мають бути пройдені. І крапка». До речі, саме по цій причині добре купувати абонемент в спортивний зал на півроку, або хоча б на декілька місяців. Ефект вражаючий, коли пропускається заняття за заняттям, а час, за який уже сплачено, невблаганно спливає день за днем.

На жаль, саме тому так багато людей не користуються тим масивом інформації, який можна розшукати в інтернеті. Те, що безкоштовне, не надто цінується. Але це – зовсім інша історія.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору