UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. В Україні нові вимоги до посад керівників фінустанов

В Україні нові вимоги до посад керівників фінустанов

2.07.2018 358Автор: Олександр Мавлідінов
В Україні нові вимоги до посад керівників фінустанов

В Україні нові вимоги до посад керівників фінустанов

2.07.2018     358Автор: 

Новий проект розпорядження Нацкомфінпослуг моє суттєві зміни у частині професійних вимог щодо посад керівників та головних бухгалтерів фінансових організацій. Про це дізнавався Jobs.ua.

Наразі, керівником, головбухом або власником суттєвої участі у фінансовій установі не може стати особа, яка до цього упродовж півроку займала аналогічну посаду та мала проблеми з анулюванням або відкликанням усіх ліцензій. Ця норма буде використовуватися впродовж 5 років з моменту прийняття такого рішення регулятором.

Крім того, на ці та аналогічні посади не можна обирати осіб, які буди відсторонені від керівництва фінустановою, після встановлення тимчасовою адміністрацією фактів порушення установою законів та нормативно-правових актів, що регулюють діяльність на ринку фінансових послуг.

Згідно за проектом, подібні норми розповсюджуються на головних бухгалтерів та керівників кредитних спілок, ломбардів, страхових компаній та інших фінансових установ. На такі організації, як банки та компанії-учасники фондового ринку, дана норма поширюватися не буде.

Нове положення має ще де-які вимоги для керівників у цих напрямках діяльності, серед яких такі, як наявність вищої освіти ступеня не нижче магістра та проходження курсів підвищення кваліфікації. Також треба мати загальний трудовий стаж не менш ніж 5 років, серед яких, хоча б один рік, необхідно обіймати керівну посаду на ринку фінансових послуг.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору